Μοντ Πελερίν: Ένα θέρετρο με ιστορία

Προορισμός Μοντ Πελεράν της Ελβετίας! Ταξιδιώτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακκιντζί. Mε γεμάτες τις αποσκευές θα ταξιδέψουν οι δυο ηγέτες για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το κυπριακό.

Το Μοντ Πελεράν έγινε παγκοσμίως γνωστό τον Απρίλιο του 1947 όταν εκεί συναντήθηκαν καθηγητές απ όλο τον κόσμο, και έθεσαν τις βάσεις του νεοφιλελευθερισμού.Συγκεκριμένα οι καθηγητές ίδρυσαν την οργάνωση

«Mont Pelerάn Society» με σκοπό την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών. Τα μέλη της οργάνωσης «Mont Pelerάn Society» συναντιούνται αδιάκοπα από το 1947 μέχρι σήμερα κάθε χρόνο σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις μεταβολές στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Το Μοντ Πελεράν, το βουνό του προσκυνητή είναι μια ορεινή περιοχή σε υψόμετρο που φτάνει τα 1,080 μέτρα, στις ελβετικές Προάλπεις, κοντά στη λίμνη της Γενεύης και γύρω στα τριάντα λεπτά μακριά από τη Λωζάνη και το Μοντρέ της Ελβετίας. Δύο πόλεις στις οποίες η Τουρκία υπέγραψε σημαντικές για την ιστορία συνθήκες, τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και τη Συνθήκη του Μοντρέ το 1936.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι ο πύργος της τηλεόρασης (tv tower) που κτίστηκε την δεκαετία του 1970.

Χιλιάδες τουρίστες καταφεύγουν στο μαγευτικό θέρετρο της Ελβετίας, κυρίως για τις χειμερινές του διακοπές.

Αυτό λοιπόν είναι το Μοντ Πελεράν, μια περιοχή με πλούσιο ιστορικό που θα φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες και κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας της Κύπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα