Ολοκληρώνεται το παζλ

Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών
Αλλαγές σε CYTA, ΑΗΚ και ΚΟΑ στην προεδρική θέση - Δεν αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής

Τα αποτελέσματα από τον ΦΠΑ, το Τμήμα Φορολογίας και την Αστυνομία αναμένει νωρίς το πρωί το Προεδρικό, ώστε να

κλείσει ο κατάλογος των ονομάτων που θα διοριστούν στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει άμεση εύρεση άλλου προσώπου και παράλληλα να υπάρξει τάχιστα έλεγχός του από τον ΦΠΑ, το Τμήμα Φορολογίας και την Αστυνομία, ώστε να μπορέσει να διοριστεί.

Οι διορισμοί που αναμένονται αφορούν τους εξής οργανισμούς: CYTA, ΑΗΚ, Αρχή Λιμένων, ΡΙΚ Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, Οργανισμός Ανάπτυξης Γης, Αρχή Αδειών, ΘΟΚ, Πολεοδομικό, Επιτροπή Σιτηρών, Συμβούλιο Δανειστικών Προσφορών, Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών, Προεδρίες και μέλη ΔΣ Πανεπιστημίου Κύπρου και ΤΕΠΑΚ.

Τα φαβορί
Οι σημαντικές αλλαγές αφορούν σε τρεις Ημικρατικούς, Αρχή Τηλεπικοινωνιών, ΑΗΚ και Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Φαβορί μέχρι αργά χθες το απόγευμα για τη CYTA ήταν η Ρένα Ρουβιθά Πάνου, που θα αντικαταστήσει τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστο Πατσαλίδη. Πρόκειται για ένα όνομα, το οποίο υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς ως Πρόεδρος της Τράπεζας Αναπτύξεως προώθησε την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού. Για τις υπόλοιπες θέσεις οι αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι ελάχιστες.

Στην προεδρία της ΑΗΚ φαίνεται ότι μετακινείται ο δικηγόρος Ανδρέας Μαραγκός στη θέση του Όθωνα Θεοδούλου που αποποιήθηκε επαναδιορισμό, με επιχείρημα τον προσωπικό φόρτο εργασίας. Τις προηγούμενες ημέρες είχε γραφτεί και το όνομα του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου Στέλιου Χειμώνα.

Για την προεδρία του ΚΟΑ φαίνεται πως προηγείται ο Κλεάνθης Γεωργιάδης στη θέση της κ. Κλέας Παπαέλληνα. Όσο για το ΡΙΚ, ο Θανάσης Τσώκος θα παραμείνει στην Προεδρία. Ενδιαφέρον θα έχει και ο διορισμός που θα υπάρξει στον ΚΟΤ, με το βλέμμα στις σκέψεις που γίνονται για μεταφορά των εξουσιών του σε Υφυπουργείο Ανάπτυξης και Τουρισμού, αλλά και στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, μετά την παραπομπή στη Γενική Εισαγγελία υποθέσεων που αγγίζουν τον νυν πρόεδρό της.

Ο διορισμός των νέων Διοικητικών Συμβουλίων γίνεται στο «παρά πέντε», καθώς ανάμεσα στα πολλά θέματα που θα έχει στην τελευταία ολομέλειά της η Βουλή θα πρέπει να επικυρώσει και τους διορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα