Οι τρεις υποψήφιοι προπονητές και ο Δώνης

ΟΜΟΝΟΙΑ
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας κλείνει το νέο αφεντικό των «πρασίνων»

Σε πορεία αντίστροφης μέτρησης αναφορικά με την υλοποίηση του προγραμματισμού έχουν εισέλθει στην Ομόνοια. Στη χθεσινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Δώρος Σεραφείμ και ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Άγης Ιακωβίδης ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη για τις ενέργειες και τις εισηγήσεις του Νίκου Νταμπίζα, γύρω από το θέμα προπονητή και της μετεγγραφικής ενίσχυσης, και «άναψαν το πράσινο φως» στον Ελλαδίτη τεχνικό διευθυντή να προχωρήσει τάχιστα, αφού η μέρα έναρξης της προετοιμασίας

δεν είναι μακριά (6 Ιουνίου) και ενώ απομένει μόνο ένας μήνας μέχρι τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου (30 Ιουνίου - α’ προκριματικός Γιουρόπα Λίγκ).

Τρεις υποψήφιοι για τον πάγκο
Βασική προτεραιότητα αποτελεί το κεφάλαιο προπονητής, αφού, όπως επανέλαβε ο Νταμπίζας στους διοικούντες την Ομόνοια, θα ήταν καλύτερα να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα προπονητή και μετά να ολοκληρωθούν οι επαφές με συγκεκριμένους μετεγγραφικούς στόχους.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» φαίνεται να έχει καταλήξει σε τρεις υποψήφιους προπονητές και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο εκλεκτός του πάγκου της Ομόνοιας αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. H πρώτη επιλογή εδώ και μέρες ήταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ωστόσο κάποιες δυσκολίες που προέκυψαν, έφεραν στο προσκήνιο μιαν άλλη περίπτωση Ελλαδίτη τεχνικού.

Του 44χρονου Γιώργου Χ. Γεωργιάδη, που είχε θητεία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ενώ είχε εργαστεί επίσης στη Βέροια και στις Εθνικές ομάδες Ελπίδων και Νέων της Ελλάδας. Θα είναι ένας εκ των δύο το νέο αφεντικό της Ομόνοιας, ή θα έρθει κάποιος από την εξωτερική, αφού ο Νταμπίζας είχε προσεγγίσει και άλλους προπονητές ενώ ήταν στο εξωτερικό;

Στοχεύει σε Χρίστο Δώνη
Αναφορικά με το θέμα της μετεγγραφικής ενίσχυσης, είναι δεδομένο ότι ο Νταμπίζας θα αποκτήσει παίκτες σε όλες τις γραμμές της ομάδας. Όπως αποκάλυψε χθες βράδυ το sigmalive, ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του τεχνικού διευθυντή της Ομόνοιας, για τη μεσαία γραμμή, είναι ο Χρίστος Δώνης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από τους δύο γιους του παλαιού προπονητή του ΑΠΟΕΛ Γιώργου Δώνη.

Ο 21χρονος Χρίστος (διεθνής με τις Εθνικές U17 και U19) ανήκει στον Παναθηναϊκό (επαγγελματίας από το 2012) και έκανε ντεμπούτο με το «τριφύλλι» της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2013. Αγωνίζεται σαν ανασταλτικό χαφ και είχε 34 συμμετοχές, πριν μετακομίσει υπό μορφή δανεισμού στη Λουγκάνο Ελβετίας τον περασμένο Ιανουάριο. Στη Λουγκάνο αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι και ίσως αυτό να αποτελεί το εφαλτήριο να λάβει την απόφαση να έρθει στην Ομόνοια.

Αγωνία για Σκέμπρι και Ασίς
Ο ακριβής αριθμός των προσθηκών που θα γίνουν θα ξεκαθαρίσει αναλόγως και της τελικής μορφής που λάβει το ρόστερ, σύμφωνα με το ποιοι μένουν και ποιοι ενδεχομένως θα ακολουθήσουν εκείνους που άνοιξαν νωρίς την πόρτα εξόδου του «Ηλίας Πούλλος». Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Σκέμπρι και Ασίς. Και των δύο έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια.

Πιο καυτό και επίμαχο είναι το θέμα του Μαλτέζου επιθετικού, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, αλλά ο Νταμπίζας τον θέλει και θα επιδιώξει να τον κρατήσει. Όπως είναι φυσιολογικό, βάσει των μέχρι στιγμής αποχωρήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις για ενίσχυση και ακολούθως με προσοχή και υπομονή θα ενισχυθεί περισσότερο το ρόστερ της ομάδας.

Δεν ξεκαθάρισε ο Σεραφείμ
Ούτε στη χθεσινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Δώρος Σεραφείμ, αν θα επαναδιεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου. Προφανώς λόγω και της δυσκολίας που προκύπτει για εξεύρεση αξιόπιστης διάδοχης κατάστασης, ο κ. Σεραφείμ αλλά και κάποια άλλα μέλη του συμβουλίου θα περιμένουν ακόμη λίγες μέρες, για να πάρουν την οριστική τους απόφαση. Όπως είναι γνωστό, γίνεται μια προσπάθεια για να αναλάβει ο Λώρης Κυριάκου, αλλά από τη στιγμή που δεν εξασφαλίζει τις εγγυήσεις που θέλει, το θέμα δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα