LIVE - Πρόεδρος: Υπήρχε κακή σχέση μεταξύ Ρίκκου-Κληρίδη

Στην παραδοχή ότι υπήρχε κακή σχέση μεταξύ Ρίκκου Ερωτοκρίτου και Κώστα Κληρίδη, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας καταθέτοντας ώς μάρτυρας υπεράσπισης στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Ο Πρόεδρος, επεσήμανε ότι επιχείρησε να εξομαλύνει τις σχέσεις των δύο αντρών. Παράλληλα, είπε, ότι τους εισηγήθηκε να προβαίνουν σε πρωινές συσκέψεις που δυστυχώς

δεν γίνονταν.

Κατά την αντεξέταση του Πρόεδρου Αναστασιάδη από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλία Στεφάνου, είπε ότι ο κ. Ερωτοκρίτου τον είχε ενημερώσει ότι ενδιαφερόταν για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι του εξέφρασε παράπονο γιατί δεν διορίστηκε ο ίδιος στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ανέφερε επίσης ότι εισηγήθηκε το χειρισμό των ποινικών υποθέσεων όπως τον αναλάβει ο κ. Ερωτοκρίτου, δεδομένης της πείρας του στις ποινικές υποθέσεις και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο Γενικός Εισαγγελέας, προκειμένου να υπάρχει μια ομαλή μεταξύ τους συνεργασία.

"Δεν έπρεπε να είμαι κάν εδώ οι πρόνοιες του Συντάγματος προνοούν τι πρέπει να γίνει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα