Η μείωση του μπάτζετ, οι ακαδημίες και οι Ουκρανοί

ΑΠΟΕΛ
Τα κυριότερα σημεία της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας

Τους άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, ώστε να συνεχίσει τη δυναστεία με την κατάκτηση τίτλων και ευρωπαϊκών επιτυχιών, ανέφερε στη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Ο εκ των μεγαλομετόχων και πρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων», προβαίνοντας στον απολογισμό της ποδοσφαιρικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, τη χαρακτήρισε πετυχημένη, παραδεχομένος φυσικά τα όποια λάθη έγιναν

στον καλοκαιρινό προγραμματισμό, που κόστισαν με αποκλεισμό στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο οικονομικό σκέλος, το 2015 έκλεισε με ζημιά 1.975.652 ευρώ, με τις υποχρεώσεις να υπερβαίνουν τα στοιχεία ενεργητικού κατά 856.881 ευρώ. Λέχθηκε πως ο προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα με τις μετεγγραφές των Καβενάγκι και Βάτερμαν, αλλά και με τις τρεις προσθήκες τον Ιανουάριο (Μερκής, Μιλάνοφ, Γιαννιώτας). Είναι σίγουρα κάτι που προβληματίζει φιλάθλους και διοικούντες.

Ακολούθως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στο στρατηγικό πλάνο που θα ακολουθήσει η διοίκηση, προκειμένου ο προϋπολογισμός της εταιρείας να μην εξαρτάται από τα έσοδα της Ευρώπης. Το πρώτο μέτρο της διοίκησης είναι η μείωση του προϋπολογισμού κατά 10% τη νέα χρονιά και 25% την περίοδο 2017-18. Αυτό εξυπακούει μείωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο με τους συμβιβασμούς που υπήρξαν μεταξύ της εταιρείας και των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν (Νάφιου, Τσόκο, Λεάλ) και συνεχίζεται. Ακολούθως, οι ανανεώσεις και οι αναπροσαρμογές συμβολαίων θα εξοικονομήσουν ένα σεβαστό ποσό.

Παράλληλα, ένας από τους στόχους του τμήματος μάρκετινγκ είναι να εξεύρει νέους πόρους εσόδων, μέσα από νέους χορηγούς, με τις προσπάθειες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι επαφές με Ουκρανούς επενδυτές
Έγινε αναφορά του προέδρου σε πιθανούς επενδυτές για αγορά των αδιάθετων μετοχών της εταιρείας, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να επιβεβαιώνει πως υπάρχουν προχωρημένες επαφές με ενδιαφερομένους. Αρκέστηκε να πει ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις επί του θέματος. Αν οι επαφές καρποφορήσουν, το ποσό που θα μπει στα ταμεία της εταιρείας θα αγγίξει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Περί αναβάθμισης ακαδημιών
Αρκετές από τις επισημάνσεις του κ. Πετρίδη αφορούσαν την ακαδημία και τον τρόπο αναβάθμισής της. Με δεδομένο πως η διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας είναι πολύ μεγάλη, αυτό που έχει συμπεριληφθεί στη στρατηγική φιλοσοφία της διοίκησης είναι να εξαντληθούν όλα τα ενδεχόμενα, ώστε αυτοί οι ποδοσφαιριστές να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες και να πάρουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής.

Παράλληλα, η κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου που θα φιλοξενήσει τις ακαδημίες είναι ένας από τους τρόπους που θεωρεί η διοίκηση ότι οι συνθήκες προπόνησης θα είναι πολύ καλύτερες και πιο επαγγελματικές. Ήδη τα έργα έχουν ξεκινήσει και πρόκειται για ένα γήπεδο των προδιαγραφών της UEFA κατηγορίας 1, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις.

Η πρώτη φάση, που ήδη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, περιλαμβάνει γήπεδο διαστάσεων 100m X 60m, όπου θα διεξάγονται οι προπονήσεις και τα παιχνίδια των αγωνιστικών ομάδων. Η δεύτερη και τρίτη φάση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία κερκίδων χωρητικότητας πέραν των 1000 θέσεων, που αφορά σε φιλάθλους γηπεδούχου και φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς και χώρο επισήμων.

Η συμφωνία με NIKE
Στη γενική συνέλευση επιβεβαιώθηκε και η συμφωνία με την εταιρεία αθλητικού υλικού NIKE για τις επόμενες τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους. Με την αλλαγή χορηγού αθλητικού υλικού η διοίκηση αποφάσισε όπως προχωρήσει σε πλήρη ανακαίνιση του Orange shop, στο πλαίσιο προδιαγραφών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ αναβάθμιση θα υπάρξει και στις εγκαταστάσεις του τμήματος εισιτηρίων της ομάδας.

Πλησιάζει η πρώτη ανακοίνωση
Στα του προγραμματισμού, και κυρίως στα της ενίσχυσης, δεν προέκυψε κάτι το ουσιαστικό μέσα από τη γενική συνέλευση. Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να προκύψει η πρώτη μετεγγραφική ανακοίνωση. Πάντως, η σημερινή ημέρα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη απελευθερώνονται από τα συμβόλαιά τους και ανοίγει ο δρόμος για να υπογράψουν σε άλλη ομάδα.

Τέτοια περίπτωση θεωρείται του Ορλάντι, ο οποίος δεν θα παραμείνει στην Ανόρθωση. Από σήμερα είναι ελεύθερος και ο ΑΠΟΕΛ, αν δεν κάνει δεύτερες σκέψεις, ενδεχομένως να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή με τις σχετικές υπογραφές και ανακοινώσεις. Στο προσκήνιο βρίσκεται πάντα και η προσπάθεια στελέχωσης της επιθετικής γραμμής, αλλά και του αριστερού άκρου της άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα