Οι νοσηλευτές ψηφίζουν για επ' αόριστον απεργία ή όχι

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι 1.700, περίπου, νοσηλευτέςτης Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

Μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια, καλούνται ν’ αποφασίσουν αν αποδέχονται ή όχι την απόφαση της ηγεσίας τους για κάθοδο σε επ’ αόριστον απεργία από την Τρίτη, 15 Μαρτίου.

Το αποτέλεσμα της κάλπης αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Υπουργείο Υγείας, καθώς ενδεχόμενη κάθοδος της ΠΑΣΥΝΟ σε επ’ αόριστον απεργία

θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Στάση αναμονής τηρούν και οι Κλάδοι Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ.

Οι Νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για συζήτηση, μη αποκλειομένης, αν τεθεί τέτοιο ζήτημα, ακόμη και της συμμετοχής τους στην επ’ αόριστον απεργία της ΠΑΣΥΝΟ.

Μετά και την άκαρπη συνάντηση της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία ο Γιώργος Παμπορίδης ξεκαθάρισε πως δεν συζητά την αναβάθμιση της κλίμακας των νοσηλευτών σε πανεπιστημιακή, όλα δείχνουν ότι η απόφαση για κάθοδο των νοσηλευτών σε επ’ αόριστον απεργία θα είναι, σχεδόν, ομόφωνη.

Την απόφασή τους να στηρίξουν μια ενδεχόμενη επ’ αόριστον απεργία της ΠΑΣΥΝΟ ανακοίνωσαν χθες οι φοιτητές της Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Καλούν και τους υπόλοιπους φοιτητές Νοσηλευτικής των ιδιωτικών πανεπιστημίων να συμπορευθούν μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα