Έπιασε δουλειά για το ψηφοδέλτιό της και η Πνοή Λαού

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ένα καλό ποσοστό, που θα επιτρέψει την είσοδό της στη Βουλή, ξεκίνησε τις διαδικασίες στελέχωσης του ψηφοδελτίου της η νεοσυσταθείσα κίνηση Πνοή Λαού. Όπως ενημερώνεται η εφημερίδα μας, η Πνοή Λαού επιδιώκει να θέσει ενώπιον των ψηφοφόρων ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, με 56 υποψηφίους, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται. Σε πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι αναζητούνται από τους κόλπους της ίδιας της κίνησης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποτελεί άμεσο στόχο η συνεργασία με άλλα οργανωμένα

σύνολα.

Αντιθέτως αναζητούνται ανεξάρτητοι πολίτες, «καθαροί και φιλοπάτριδες», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, που να ενστερνίζονται τις θέσεις της και να θέλουν να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο. Σε αυτό το στάδιο, μάλιστα, η κίνηση προσανατολίζεται να κατέλθει στις εκλογές χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου και, αν εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσοστό, να εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή με βάση τους σταυρούς προτίμησης, αλλά αυτό το ζήτημα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Μια προηγμένη δημοκρατία
Όραμα της Πνοής Λαού, όπως επεσήμαναν πηγές από την κίνηση στη «Σημερινή», είναι να καταστεί η Κύπρος μια προηγμένη δημοκρατία, όπου όλοι οι κάτοικοι να απολαύουν των βασικών ελευθεριών και να λειτουργεί σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Τα πιο πάνω, αναμένεται ότι θα κωδικοποιηθούν και στις προγραμματικές θέσεις, με τις οποίες θα πορευθεί η νεοσυσταθείσα κίνηση στις βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, όπως η εφημερίδα μας ενημερώνεται, αυτές τις μέρες βρίσκεται υπό επεξεργασία η εξειδικευμένη πρόταση της Πνοής Λαού αναφορικά με το Κυπριακό, η οποία περιγράφεται ως καινοτόμα και πρωτοποριακή και αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα της προεκλογικής της εκστρατείας. Για τα υπόλοιπα ζητήματα, οι προτάσεις δομούνται στη βάση της ιδρυτικής διακήρυξης, που είναι, άλλωστε, αρκετά φρέσκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα