Οι μετεγγραφές που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε πήγε στην Αθήνα, κάνοντας τον κόσμο παραμονές της Παναγίας να βγει από το σπίτι του και να πάει στο αεροδρόμιο. Φυσικά, δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που φίλαθλοι κάθε χρωματικής απόχρωσης πήραν τους δρόμους για να αποθεώσουν το είδωλό τους.

Λάγιος Ντέταρι
13/7 του 1988: Η μέρα που το Δημαρχείο του Πειραιά βάφτηκε κόκκινο κι η πλατεία Κοραή πλημμύρισε από 50.000 Ολυμπιακούς για να υποδεχτούν τον Λάγιος Ντέταρι!

Όλεγκ

Προτάσοφ
Το «Μιγκ» ήρθε στην Ελλάδα στο 1990. Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εκτός από τον Σαλιαρέλη και τον Μπλαχίν, περίμεναν ουκ ολίγοι φίλοι του Ολυμπιακού να αποθεώσουν έναν από τους καλύτερους στράικερ της εποχής.

Ζλάτκο Ζάχοβιτς
15/7 του 1999: Πήγε μία μέρα πριν τον Ζιοβάνι, ένα καλοκαίρι που ο Σωκράτης Κόκκαλης... άδειασε τα ταμεία, δίνοντας 13.5000.000 ευρώ για να τον πάρει από την Πόρτο. Φυσικά και έγινε χαμός στην άφιξή του.
Ζιοβάνι

16/7 του 1999: Ο «μάγος» Ζιοβάνι φτάνει στο Λιμάνι και στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να αφήσει το στίγμα του μια για πάντα. Πάνω από 1.000 φίλοι της ομάδας έκαναν ερυθρόλευκο το αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Βραζιλιάνο, που άφησε τη Μπαρσελόνα για την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κριστιάν Καρεμπέ
17/7 του 2001: Ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο πρωταθλητής κόσμου και κάτοχος του Champions League πάει στην Ελλάδα για να μπει κι αυτός στη λίστα με τα λαμπρά ονόματα που έχουν... κοσμήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρό μας

?Ριβάλντο
Ήταν 21 Ιουλίου του 2004, όταν ο Βραζιλιάνος θρύλος μάζεψε τον κόσμο στο αεροδρόμιο. Εκεί τον περίμεναν εκατοντάδες φίλοι των «ερυθρολεύκων» για να τον αποθεώσουν και να του δείξουν πόσο σημαντικός θα ήταν πλέον για την ομάδα.

Άλμπερτ Ριέρα
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν δίστασε να σπαταλήσει πακτωλό χρημάτων για να φέρει τον Ισπανό στο Λιμάνι από τη Λίβερπουλ. Στην πύλη 7 του «Ελ. Βενιζέλος» έγινε το αδιαχώρητο.

Χαβιέρ Σαβιόλα
24/7 του 2013: Ο Χαβιέρ Σαβιόλα φτάνει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης πραγματοποιεί τη δεύτερη μεγάλη μετεγγραφή του, κάνοντας τον κόσμο να βγει για άλλη μια φορά στους δρόμους.

Εστέμπαν Καμπιάσο
Το τελευταίο σπουδαίο «χτύπημα» των νταμπλούχων Ελλάδας - μέχρι το επόμενο. Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ με το... βαρύ βιογραφικό έρχεται στην Ελλάδα και κάνει τον κόσμο να τα... χάσει.

Πάουλο Σόουζα
Ο Ιούλιος του 2000 μπήκε άψογα για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Τη δεύτερη μόλις μέρα του μήνα, ο Πάολο Σόουζα πάει στην Ελλάδα, με αρκετούς φίλους της ομάδας να του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή. Βέβαια, στην πορεία αποδείχθηκε ότι τα 2.000.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν δικαιολογήθηκαν μόνο για το γκολ κόντρα στη Γιουβέντους.

Ζιλμπέρτο Σίλβα
Καλοκαίρι του 2008: Εάν από τα πιο όμορφα καλοκαίρια για τους φίλους του Παναθηναϊκού, μιας κι ο τότε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι, αφήνοντας το Λονδίνο, την Premier League και την Άρσεναλ.

Τζιμπρίλ Σισέ
Το καλοκαίρι του 2009 είναι η σειρά του Σισέ να προκαλέσει πανικό στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος, με το σπουδαίο βιογραφικό, αφήνει το λιμάνι της Μασσαλίας και πάει στην Αθήνα με 2.500.000 ευρώ τον χρόνο.

Μικαέλ Εσιέν
Το τελευταίο μετεγγραφικό «χτύπημα» των «πρασίνων» που έστειλε τον κόσμο στη γνωστή πύλη 7 των εμπορευμάτων του «Ελ. Βενιζέλος».

Ντράγκαν Τσίριτς
24/6 του 1999: Ο Ντράγκαν Τσίριτς πάει στην Αθήνα για την ΑΕΚ. Ο Πέτρος Στάθης κατάφερε να συμφωνήσει με την Μπαρσελόνα για τον Τσίριτς, με τη μετεγγραφή να κοστίζει συνολικά 1.600.000.000 δραχμές.

Πάπα Μπούμπα Ντιόπ
11/7 του 2010 ο Σταύρος Αδαμίδης βγαίνει από την πύλη αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος» με τον υψηλόσωμο μέσο. Μία μετεγγραφή που είχε ανάγκη ο κόσμος της ΑΕΚ και που κόστισε 900.000 ευρώ τον χρόνο.

Έιντουρ Γκούντγιονσεν
Τον Ιούλιο του 2011 φτάνει στην Αθήνα. Περίπου 2.500 φίλοι της ΑΕΚ υποδέχτηκαν τον Ισλανδό σπουδαίο επιθετικό, όπως άρμοζε στη φήμη του. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τραυματίζεται και μένει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Έπαιξε σε 10 ματς και πέτυχε ένα γκολ με την Ένωση.

Μπουονανότε
Πάνω από 300 οπαδοί της ΑΕΚ υποδέχθηκαν τον Ντιέγο Μπουονανότε, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να κατακτήσει τίτλους με την Ένωση.

Πάμπλο Γκαρσία
31/7 του 2008 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πάμπλο Γκαρσία για δύο χρόνια. Πριν τις ανακοινώσεις, στο Μακεδονία έγινε... πανικός για την πάρτη του.

Βασίλης Χατζηπαναγής
Στις 7 Δεκεμβρίου του 2014 συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Χατζηπαναγή στην Ελλάδα. Ο θρυλικός «Νουρέγιεφ» μιλώντας για την υποδοχή που του είχαν επιφυλάξει είχε δηλώσει: «Ήρθα με το τρένο στις 22/11 του 1975. Με περίμεναν 1.500 άτομα στον σταθμό, είχε πολύ κόσμο για ένα παιδί που ερχόταν από την Τασκένδη. Ήταν πρωτόγνωρα για μένα».

Τζουζέπε Σινιόρι
4/8 του 2004, ο Ηρακλής φέρνει τον Σινιόρι και δημιουργείται πανικός από τον κόσμο της ομάδας που υποδέχθηκε τον «πολύ» Ιταλό με... τρέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα