AEΛ: Πλησιάζει ο ένας, ψάχνει και δεύτερο

Η αποχώρηση του Ταγκμπατζούμι, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νορβηγία με τη φανέλα της Στρόμσγκοντσετ, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Η προσπάθεια πλέον της διοίκησης και του προπονητή είναι η απόκτηση δύο επιθετικών, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη γραμμή κρούσης. Είναι περιττό να τονίσουμε τη σημασία της απόκτησης ποιοτικών επιθετικών -πάντα εντός των στενών οικονομικών ορίων του συλλόγου- που θα προσφέρουν το εύκολο γκολ και θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.


Σε

αυτή την κατηγορία ανήκουν χωρίς αμφιβολία ποδοσφαιριστές του επιπέδου του Τζιμπρίλ Σισέ και του Μουσταφά Γιαταμπαρέ. Τα ονόματα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών απασχόλησαν το ρεπορτάζ της ΑΕΛ τα τελευταία 24ωρα, φαίνεται όμως πως η διοίκηση της ομάδας δεν είναι σε θέση να ψωνίσει από τόσο ψηλό ράφι. Όπως λέχθηκε από επίσημα χείλη, ποτέ δεν απασχόλησε την τεχνική ηγεσία ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού και ο επί σειρά ετών επιθετικός της Γκινγκάμπ.
Το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ κρούση σε επιθετικούς αυτής της αξίας, δεν σημαίνει πως οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν τοποθετήσει χαμηλά τον πήχη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Όλο αυτό το διάστημα ο Χριστάκης Χριστοφόρου, μαζί με τους συνεργάτες του, πέρασε από κόσκινο αρκετές περιπτώσεις επιθετικών και τουλάχιστον για έναν εξ αυτών έχει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Η πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και κάθοδο του παίκτη στην Κύπρο τις επόμενες μέρος για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του στους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού. Για να καταλήξει στον συγκεκριμένο στράικερ, προφανώς και ο τεχνικός της ΑΕΛ πιστεύει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνει, για να κάνει τη διαφορά σε αυτή την τόσο νευραλγική θέση.
Η προσπάθεια για επιθετική ενίσχυση δεν σταματά όμως εδώ. Μετά την απόφαση για δανεισμό του Ταγκμπατζούμι στη Στρόμσγκοντσετ, μεγάλωσε η «τρύπα» στην κορυφή της επίθεσης. Στην ΑΕΛ, πάντως, ήταν προετοιμασμένοι γι' αυτή την εξέλιξη, αφού γνώριζαν ότι οι πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα ο Αφρικανός επιθετικός ήταν ελάχιστες. Έτσι, έγινε σημαντική προεργασία και για την αντικατάσταση του «Τάγκμπα».
Το θέμα όμως είναι κατά πόσο υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αποκτηθούν δύο επιθετικοί πρώτης γραμμής ή αν οι «γαλαζοκίτρινοι» θα προτιμήσουν να επενδύσουν περισσότερο στον έναν επιθετικό και να αποκτηθεί ένας δεύτερος πιο φθηνός. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στην εβδομάδα, πολύ πιθανόν και τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Αύριο αναμένεται ο Αρούα
Αναμένοντας τις εξελίξεις για την επιθετική ενίσχυση, το επόμενο 48ωρο θα κλείσει και τυπικά άλλη μια μετεγγραφή που αφορά στη μεσαία γραμμή. Σύμφωνα με την ενημέρωση, αύριο αναμένεται στην Κύπρο ο Τζον Αρούα, με τον οποίο υπάρχει εδώ και μέρες συμφωνία. Ο 29χρονος αμυντικός μέσος θα έρθει στη Λεμεσό για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Πρόκειται για έμπειρο, γρήγορο και με πολλά τρεξίματα ποδοσφαιριστή, από τον οποίο περιμένει πολλά η τεχνική ηγεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα