ΝΔ: Καμία εμπιστοσύνη στον Τσίπρα

Σε εκλογική ετοιμότητα μπαίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, περιμένοντας ποιες τελικά θα είναι οι κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις 20 Αυγούστου και μετά.

Στη Συγγρού έχουν ήδη σημειώσει την 13η, 20η και 27η Σεπτεμβρίου στο ημερολόγιο ως πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών. Αναρωτιούνται ωστόσο εάν οι πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αποτελούν μία κίνηση τακτικής απέναντι

στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχει πει πολλά ο Τσίπρας που δεν έχει κάνει, πως να του έχεις εμπιστοσύνη;” σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτατη γαλάζια πηγή, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ δεν έχει κανένα λόγο να τοποθετείται σε διαρροές, αλλά θα περιμένει τυχόν επίσημη ανακοίνωση αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης για να διαμορφώσει τη θέση της. Αποχή ή στήριξη της κυβέρνησης πάντως θα έμοιαζαν απίθανες επιλογές.

Ορισμένοι στη Ν.Δ υποπτεύονται μάλιστα ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα μπορούσαν ακόμη και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, φέρνοντας τον κ. Τσίπρα που κατά την άποψη των γαλάζιων αναζητεί εκλογική διέξοδο σε δύσκολη θέση, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να παίζουν το “μουντζούρη” της διάσπασης.

Το γεγονός ότι στη Συγγρού ερμηνεύουν τις απειλές αυτές ως τακτικισμό, δε σημαίνει πως δεν θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός θα βρει την αφορμή για να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες. Οι γαλάζιοι θα προτιμούσαν οι εκλογές να καθυστερήσουν ώστε η Ν.Δ να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεση της για ανασυγκρότηση.

Για την ακρίβεια στη γαλάζια ηγετική ομάδα δε λείπουν οι... πονηρά σκεπτόμενοι, που θα προτιμούσαν ο κ.Τσίπρας (είτε με αυτή την κυβέρνηση, είτε με μία νέα) να εφαρμόσει τη συμφωνία που ο ίδιος έφερε και να αναλάβει το πολιτικό κόστος, με τη ΝΔ να μένει εκτός του κυβερνητικού κάδρου για ένα διάστημα ώστε να ανασυγκροτηθεί και να είναι έτοιμη να εισπράξει τη (γρήγορη) φθορά Τσίπρα.

Πολλοί όμως ανησυχούν πως είτε γίνουν άμεσα είτε λίγο αργότερα (αλλά πάντως μέσα στο φθινόπωρο) οι εκλογές, ο “μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα” θα χάσει εξ αριστερών αλλά θα αντισταθμίσει τις απώλειες από ψηφοφόρους του κέντρου, το οποίο αποτελεί και τον κύριο εκλογικό στόχο της Ν.Δ.

Για αυτό από σήμερα σε προτεραιότητα μπαίνει η συζήτηση για το γαλάζιο πρόγραμμα και τις συγκεκριμένες προτάσεις που αυτό θα περιλαμβάνει, αλλά και ο προγραμματισμός περιοδειών και των επόμενων κινήσεων επαναπροσέγγισης των ψηφοφόρων.

Πηγή news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα