Ο Σάσι πυροδότησε... βόμβα στο Τσίρειο

Η νεοφώτιστη ομάδα έκανε την έκπληξη με γκολ στο φινάλε του αγώνα

ΑΕΛ 1
(67΄ αυτογκόλ Τζιμοντζί)
ΑΕΖ 1
(93΄ Σάσι)

Η ΑΕΛ έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα κέρδιζε την ΑΕΖ. Δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μάλιστα και αριθμητικό πλεονέκτημα, κανείς δεν περίμενε να γίνει η έκπληξη στο Τσίρειο. Και, όμως, η ΑΕΖ παρόλο που ήταν ακίνδυνη στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε

να σκοράρει στο 93' του αγώνα και να αφήσει… αγάλματα τους παίκτες και τον κόσμο της ΑΕΛ.

Με δράστη τον Σάσι, η νεοφώτιστη ομάδα πήρε τον βαθμό στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 93΄. Η ΑΕΛ είχε ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Τζιμοντζί στο 67ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμά της. Και έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον ΑΠΟΕΛ στη 2η θέση και να μειώσει από την κορυφή στους δύο βαθμούς. Και όλο αυτό πριν από τρία μαζεμένα ντέρμπι που έχει να δώσει με ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια κατά σειρά.

Η ΑΕΖ τις ευκαιρίες
Μέτρια ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΛ θέλησε να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αν εξαιρέσουμε την πίεση που άσκησε στα αρχικά στάδια, δεν είχε συνέχεια. Μάλιστα, στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου δεν δημιούργησε φάσεις για γκολ. Σε αντίθεση με την ΑΕΖ, που σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Η νεοφώτιστη ομάδα, δίνοντας έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι, προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τους Πάγκαλο και Σάσι.

Αμφότεροι συνεργάστηκαν σε δύο ξαφνικές επιθέσεις, αλλά ο Αιγύπτιος επιθετικός ήταν άστοχος. Στην πρώτη ευκαιρία στο 19ο λεπτό το πλασέ του έφυγε έξω, και 15 λεπτά αργότερα ο Ρόμο έκανε σπουδαία επέμβαση. Η ΑΕΖ είχε και στο 43΄ ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά ο Οζίας δεν έκανε καλό τελείωμα.

Σοκ στο 93!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πάμπος Χριστοδούλου προχώρησε σε δύο αλλαγές στη σύνθεσή του, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση. Και, όντως, η ΑΕΛ ήταν πιο απαιτητική στην επανάληψη, παίζοντας με σύστημα 4-4-2. Νωρίς-νωρίς οι «κίτρινοι» απείλησαν για να σκοράρουν με το Μέζγκα, ο όποιος έχασε πολύ καλή ευκαιρία. Στο 62΄ τα πάντα έγιναν πιο εύκολα, όταν ο Οζίας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ΑΕΖ με παίκτη λιγότερο.

Η ΑΕΛ επιβλήθηκε πλήρως μετά από αυτήν την εξέλιξη, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος της, αφού πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ, με αρκετή δόση τύχης. Ο Σόουζα επιχείρησε από αριστερά σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Τζιμοντζί και κατέληξε στα δίχτυα του Χρυσοστόμου που αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή της πορείας.

Απ’ εκεί και πέρα, η ΑΕΛ έδειχνε να ελέγχει εύκολα το παιγνίδι. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα πιεστική για δεύτερο γκολ (έφτιαξε κάποιες φάσεις), αλλά δεν κινδύνευε καθόλου για να δεχτεί γκολ. Παρόλα αυτά, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σάσι προκάλεσε… έμφραγμα στο Τσίρειο.

Μετά από σέντρα του Πάγκαλου από αριστερά, ο Σάσι βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 93! Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες και τον κόσμο της ΑΕΛ να μην το πιστεύουν ότι το ματς είχε τέτοια εξέλιξη για την ομάδα τους.

Το φιλμ του αγώνα
19΄ Ευκαιρία για την ΑΕΖ. Μετά από πάσα του Πάγκαλου ο Σάσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.
24΄ Πέναλτι ζήτησε η ΑΕΛ όταν ο Λαφράνς έκανε σέντρα και ο Κυριάκου άγγιξε την μπάλα με το χέρι. Κακώς ο Σωτηρίου δεν υπέδειξε την παράβαση.
34΄ Μεγάλη φάση για την ΑΕΖ. Ο Πάγκαλος έβγαλε μόνο τον Σάσι, ο οποίος έκανε καλό πλασέ, αλλά ο Ρόμο αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με υπερένταση.
43΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα παρέμεινε στην περιοχή της ΑΕΛ. Ο Οζίας από κοντά έκανε την κοντινή προβολή, αλλά ο Ρόμο ήταν σε ετοιμότητα.
50 Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μέσκα το σουτ στην περιοχή, έδιωξε ο Χρυσοστόμου σε κόρνερ.
51΄ Ο Ουέλιγκτον έσπρωξε αντιαθλητικά τον Χρυσοστόμου. Δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, αλλά θα μπορούσε να αποβληθεί.
67΄ 1-0 Ο Σόουζα επιχείρησε σέντρα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στον Τζιμότζι αλλάζοντας την πορεία της και κατέληξε στα δίχτυα του Χρυσοστόμου.
76΄ Σουτ του Ουέλιγκτον, με τα πόδια έδιωξε ο Χρυσοστόμου.
93΄ 1-1 Ο Σάσι υποδέχθηκε την πάσα του Πάγκαλου και με σουτ εντός περιοχής έφερε το ματς στα ίσα.

Κίτρινες: Σαβανέ, Αρουαμπαρένα / Τζιμοντζί
Κόκκινες: Οζίας (2η κίτρινη)

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Μπαμπάνγκο (46' Γουέλινγκτον), Σόουζα, Σαβανέ (76’ Γεωργιάδης), Αρουαμπαρένα, Νικολάου (46' Σοάρες), Λαφράνς, Μέσκα, Φορτούνα

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Φελισιέν, Σάσι, Σκόπλιακ, Πάγκαλος, Σακελλαρίου, Τσιμοντζ (81’ Αουρέλιο), Ανδρέου (66' Μαμμίδης), Κυριάκου, Οζίας, Ντος Σάντος (81’ Σεμέδο)

Keywords
Τυχαία Θέματα