ΓΓ ΟΗΕ: Προστατέψτε τα θύματα εμπορίας, κυνηγήστε τους θύτες

Έκκληση προς όλα τα κράτη να αντιμετωπίσουν από κοινού την απειλή της εμπορίας προσώπων προστατεύοντας τα θύματα και κυνηγώντας τους θύτες, απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σε γραπτή δήλωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στην Εμπορία Προσώπων, την Πέμπτη.

«Όλες οι χώρες πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για αντιμετώπιση αυτής της διεθνικής απειλής, υποστηρίζοντας και προστατεύοντας τα θύματα και κυνηγώντας και φέρνοντας ενώπιον της δικαιοσύνης τους εγκληματίες», σημειώνει.

«Αυτή, την Παγκόσμια

Ημέρα Ενάντια στην Εμπορία Προσώπων, ας δεσμευθούμε να ενεργήσουμε ως ένας στο όνομα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας για όλους», αναφέρει

Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί επίσης όλες τις χώρες να καταπολεμήσουν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να υπογράψουν και να επικυρώσουν τις Συμβάσεις του ΟΗΕ εναντίον της διαφθοράς και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου του Πρωτοκόλλου της τελευταίας σύμβασης για την εμπορία προσώπων.

«Πρέπει επίσης να προσφέρουμε ουσιώδη βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας και της πρόσβασης στη δικαιοσύνη καθώς και σε νομικές θεραπείες», αναφέρει.

Την ίδια ώρα χαιρετίζει τους δωρητές του Εθελοντικού Ταμείου του ΟΗΕ για θύματα εμπορίας, που σύμφωνα με τον ίδιο έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους και καλεί για μεγαλύτερες δωρεές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα