Σώθηκε μωρό οραγγουτάγγος που κλάπηκε απο τη μαμά του- VIDΕΟ

Διασώστες στο Βόρνεο έσωσαν μωρό οραγγουτάγγο το οποίο κλάπηκε από τη μητέρα του και οι ελπίδες του να ζήσει ήταν ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, ο Udin – όπως οι διασώστες τον ονόμασαν, κλάπηκε όταν η μητέρα του σκοτώθηκε, προκειμένου να πωληθεί ως κατοικίδιο. Οι συνθήκες που βίωνε ο μικρός οραγγουτάγγος ήταν άθλιες αφού τον τοποθέτησαν σε απροστάτευτο κλουβί.

Όταν η ομάδα Διεθνής Διάσωσης Ζώων (IAR) έμαθε για το περιστατικό, έφτασε στο Βόρνεο προκειμένου να φροντίσει για την υγεία του. Όπως οι ίδιοι ανέφεραν, ο Udin βρισκόταν σε ένα ανάρμοστο γι΄ αυτόν περιβάλλον, υποσιτισμένο

και ψυχολογικά τραυματισμένο.

Για μέρες, το κέντρο Διάσωσης Ζώων, φρόντιζε τον μικρό οραγγουτάγγο ταΐζοντάς και αγκαλιάζοντάς τον.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο Udin προσπάθησε να πεθάνει αρκετές φορές, αλλά εμείς δεν τον αφήσαμε. Εμείς απλά συνεχίσαμε να αλληλοεπιδρούμε μαζί του κάνοντας πολλές φυσιοθεραπείες, ώστε να μην μπορεί να μας αγνοήσει και να μας εμπιστευτεί ως την αποκλειστική σχέση του για την επιβίωση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, από την στιγμή που διασώθηκε, μέλη της ομάδας κοιμούνται μαζί του προκειμένου να νιώθει ασφάλεια τις νυκτερινές ώρες. Κολλάει συνεχώς σε ένα μεγάλο χνουδωτό αρκουδάκι, ακριβώς όπως θα είχε προσκολληθεί στη μητέρα του στην άγρια φύση.

Πηγή: news.sky.com

Keywords
Τυχαία Θέματα