100 θέσεις εργασίας στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου ΕΕ

Τέλος Αυγούστου λήγει η προθεσμία για αίτηση πρακτικής άσκησης στην Γενική Γραμματία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσφέρει 100 περίπου θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης το χρόνο σε πολίτες της ΕΕ οι οποίοι, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τον πρώτο κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών και έχουν αποκτήσει πτυχίο ή το αντίστοιχό του.

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κατανέμονται σε 2 διαφορετικές περιόδους, εκάστη των οποίων διαρκεί 5 μήνες:

1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου
(πρώτη περίοδος)1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου (δεύτερη περίοδος)

Υποχρεωτική άμισθη πρακτική άσκηση

Η ΓΓΣ προσφέρει περίπου 20 θέσεις άμισθης πρακτικής άσκησης ετησίως. Αυτές οι θέσεις πρακτικής άσκησης απευθύνονται σε φοιτητές στο τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο έτος πανεπιστημιακών σπουδών των οποίων το πρόγραμμα σπουδών προβλέπει την πραγματοποίηση υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κατανέμονται σε 2 διαφορετικές περιόδους, εκάστη των οποίων διαρκεί από 1 έως 5 μήνες:

1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου

Πρακτική άσκηση για εθνικούς υπαλλήλους

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε υπαλλήλους υπουργείων, κυβερνητικών ή περιφερειακών φορέων και του διπλωματικού σώματος των κρατών μελών της ΕΕ ή υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Οι εθνικοί υπάλληλοι που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη ΓΓΣ απασχολούνται και αμείβονται από την οικεία εθνική διοίκηση.

Κριτήρια υποβολής αίτησης

Μπορεί να γίνουν δεκτοί για πρακτική άσκηση στη ΓΓΣ οι εξής:

πολίτες της ΕΕπολίτες των υποψήφιων προς ένταξη χωρών με τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης στην ΕΕ

Προφίλ των υποψηφίων

Για την αμειβόμενη πρακτική άσκηση, οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από ΑΕΙ ή ισότιμο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να έχουν πτυχίο ή το αντίστοιχό του.

Γλώσσες

Απαιτείται άρτια γνώση της γαλλικής ή αγγλικής γλώσσας , καθότι αποτελούν τις κύριες γλώσσες εργασίας της ΓΓΣ.

Η ΓΓΣ ζητεί επίσης ασκούμενους με ειδικότητα στους ακόλουθους τομείς :

μετάφραση, ανθρώπινοι πόροι, επικοινωνία, εκπαίδευση, επιστήμες της πληροφορικής, γραφικό σχέδιο, πολυμέσα, αγροτική τεχνολογία, βιοχημεία και βιοτεχνολογία, υγεία και ασφάλεια του επισιτισμού, διαχείριση της ενέργειας, περιβάλλον, αεροδιαστημική μηχανική.

Ποιος δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις από υποψηφίους που έχουν ήδη ολοκληρώσει περίοδο έμμισθης ή άμισθης πρακτικής άσκησης πέραν των 8 εβδομάδων σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο ή οργανισμό της ΕΕ.

Πατήστε εδώ για υποβολή αίτησης

Keywords
Τυχαία Θέματα