Επιστήμονες ελέγχουν ασύρματα τον εγκέφαλο ποντικιών -ΒΙΝΤΕO

Μέσω μοσχεύματος εγκεφάλου επιστήμονες ασκούν ασύρματο έλεγχο στον εγκέφαλο των ποντικιών.

Συγκεκριμένα, όπως μέσα από το βίντεο οι νευροεπιστήμονες δείχνουν, εφηύραν τηλεχειριζόμενο εμφύτευμα στον εγκέφαλο με το οποίο ελέγχουν τα μυαλά διαφόρων ποντικιών.

Το εμφύτευμα, το οποίο είναι πιο στενό από μια ανθρώπινη τρίχα, μεταβάλλει τα νευρικά δίκτυα των ποντικιών χρησιμοποιώντας ασύρματα σήματα. Έτσι, οι επιστήμονες μελετούν τη νευρική διέγερση των ποντικιών χωρίς επεμβατικές διαδικασίες.

Εμπνευστές του εν λόγω

εμφυτεύματος με ονομασία «optofluidic», ήταν ομάδες από τις Σχολές Ιατρικής τόσο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον όσο και του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Στόχος τους είναι τα πειράματα αυτά να μπορέσουν αργότερα να θεραπεύσουν νευρολογικές διαταραχές σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, σε ένα πείραμα το εμφύτευμα χρησιμοποιήθηκε για να κάνει τα ποντίκια να περπατούν κυκλικά με ένεση μορφίνης στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τα κίνητρα και τον εθισμό.

Αξίζει να αναφερθεί πως η νέα αυτή συσκευή λειτουργεί με μπαταρίες και εμφυτεύεται στο κεφάλι του ποντικιού μαζί με «δοχεία» φαρμάκων τα οποία μεταβάλλουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Πηγή: rt.com

Keywords
Τυχαία Θέματα