Απορρίπτει τα περί συσκότισης στο Κυπριακό η Κυβέρνηση

Έκκληση εκ νέου στα κόμματα να διαβάσουν τα έγγραφα βάσει των οποίων γίνονται οι συναντήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Δεν βρίσκεται κανένας στο σκοτάδι» τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την ενημέρωση των κομμάτων για το Κυπριακό. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στα κόμματα να μεταβούν στο Προεδρικό, να μελετήσουν τα έγγραφα βάσει των οποίων γίνονται οι συζητήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί και ακολούθως να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για

να μπορέσει να τις αξιοποιήσει.

"Στα μεγάλα ζητήματα του Κυπριακού υπάρχει τεράστια βελτίωση σε σχέση με το Σχέδιο Ανάν", σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε το σχέδιο Ανάν από τους Ελληνοκύπριους, όπως επίσης και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού. «Δεν θα φέρει ο Πρόεδρος σε δημοψήφισμα ένα σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού το οποίο δε θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το χρονικό διάστημα που θα δοθεί στον κυπριακό λαό να μελετήσει, να ενημερωθεί και να αποφασίσει για το σχέδιο που θα προκύψει από ενδεχόμενη συμφωνία, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ο λαός αν δεν είναι ενήμερος δεν μπορεί να αποφασίσει, άρα θα δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που θα γίνει μια τέτοια συνάντηση θα αποφασιστεί από τους δυο ηγέτες στις 14 Σεπτεμβρίου και θα υλοποιηθεί μετά τις 24-25 Σεπτεμβρίου. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει κάτι η Κυπριακή Δημοκρατία να φοβηθεί από μια τέτοια συνάντηση, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα γίνεται κάτι τέτοιο σημείωσε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα