«Λύση» στην ανεργία βρήκε ο Ερντογάν

Τη δική του «πρόταση» για τη καταπολέμηση της ανεργίας στην Τουρκία έκανε ενώπιον της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει συνθέσει μια πολύ απλή πρόταση την οποία μοιράστηκε με τους επιχειρηματίες -μέλη της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB).

Η πρόταση συνοψίζεται στο εξής: "Η TOBB αριθμεί σήμερα περί το ενάμιση εκατομμύριο μέλη. Τώρα, ακούστε καλά: Εάν κάθε μέλος προσλάβει ένα άτομο, τι θα έχουμε; Θα έχουμε δουλειά για 1,5 εκατομμύριο

ανέργους…"Δυστυχώς, δεν θα πάρουμε τα χρήματά μας στον τάφο. Θα μείνουν εδώ. Στην περίπτωση αυτή, ας δώσουμε δουλειά σε αυτούς που δεν έχουν".

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορηθεί για λαϊκισμό. Οι επιχειρηματικοί κύκλοι στην Τουρκία εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνεχή παρεμβατική συμπεριφορά του Ερντογάν στις οικονομικές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει κάνει επανειλημμένως εκκλήσεις προς την κεντρική τράπεζα για να χαμηλώσει τα επιτόκιά της, με κίνδυνο να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Έπειτα από μία δεκαετία οικονομικής ανάπτυξης, οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν από το 2012 στην Τουρκία. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, ο πληθωρισμός και τα δημόσια ελλείμματα παραμένουν υψηλά και η ανεργία αυξήθηκε και βρισκόταν στο 11,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα