Ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικούς - Η ώρα των ποινών

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, αναμένεται να παρουσιαστούν οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς, για να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας προβλήθηκε σχετικό βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς όπου καταγράφτηκαν οι σκηνές του επεισοδίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί κατηγορούνται για πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που προβλέπει μέχρι

δια βίου ποινή φυλάκισης, την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που προβλέπει μέχρι 7 χρόνια ποινή φυλάκισης, και την κατηγορία της σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 7 χρόνια.

Η ακρόαση της υπόθεσης διήρκεσε περίπου ένα εξάμηνο και συγκεκριμένα ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου του 2015 ενώ απασχόλησε 6 με 7 δικάσιμους.

Στο Κακουργιοδικείο Πάφου κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους ο παραπονούμενος, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους και δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα