Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτα για το Κυπριακό

"Αν η Κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα τόσους μήνες για την επιστολή τότε σήμερα δεν νομιμοποιείται να δηλώνει στον Κυπριακό Ελληνισμό ότι έχει χρόνο μπροστά της για να υπερασπιστεί τα Κυπριακά συμφέροντα", δηλώνει σε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αδυνατεί να αντισταθεί στις εκκλήσεις και τις πιέσεις της κα. Μέρκελ στην οποία προτιμά να είναι αρεστός. Ωστόσο, με αυτή του την αδυναμία δεν μπορεί

να είναι ωφέλιμος για τον κυπριακό λαό, προσθέτει.

"Αποκαλύφθηκε σήμερα με την επιστολή που η Τουρκία απέστειλε στην Κομισιόν από τον περασμένο Νοέμβριο στην οποία επαναλάμβανε την πάγια θέση της ότι δεν επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Κυπριακή Δημοκρατία. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η Κυβέρνηση γνώριζε για αυτή την επιστολή η οποία στάλθηκε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που επικύρωσε τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας η οποία περιλαμβάνει και την κατάργηση της βίζας για Τούρκους υπηκόους", συμπληρώνει.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι αν η Κυβέρνηση γνώριζε αυτή την επιστολή τότε θα πρέπει να μας πει τι έχει πράξει όλους αυτούς τους μήνες για να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Τουρκία όντως δεν υπέγραψε αυτή τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

"Αν η Κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα τότε σήμερα δεν νομιμοποιείται να παρουσιάζεται ως έκπληκτη ή να δηλώνει στον Κυπριακό Ελληνισμό ότι έχει χρόνο μπροστά της για να υπερασπιστεί τα Κυπριακά συμφέροντα", υπογραμμίζει.

Τέλος, εκφράζει τη θέση ότι "η προάσπιση των Κυπριακών συμφερόντων και η αναχαίτιση των τουρκικών στόχων προϋποθέτει προγραμματισμό και απαιτεί διεκδικητικότητα. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αδυνατεί να αντισταθεί στις εκκλήσεις και τις πιέσεις της κα. Μέρκελ στην οποία προτιμά να είναι αρεστός. Όμως με αυτή του την αδυναμία δεν μπορεί να είναι ωφέλιμος για τον κυπριακό λαό".

Keywords
Τυχαία Θέματα