Λίφτινγκ στην ενδεκάδα, ίδιος ο στόχος

ΑΠΟΕΛ
Με πολλές αλλαγές αναμένεται να παραταχθούν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΛ

Η επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στη ρουτίνα του πρωταθλήματος τον βρίσκει μπροστά σε ακόμα ένα ντέρμπι. Απέναντι στην ΑΕΛ (19:00), η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα επιζητήσει ακόμα μια νίκη που θα εκτοξεύσει τη διαφορά από τη σημερινή της αντίπαλο στους οκτώ βαθμούς και που θα διατηρήσει τις αποστάσεις από ΑΕΚ

και Απόλλωνα που κέρδισαν χθες τα δικά τους παιγνίδια.

Με όπλο τη δύναμη της έδρας, αλλά και το πλούσιο ρόστερ που διαθέτουν οι πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν ανεπηρέαστοι από την υπερπροσπάθεια στο ματς με την Μπιλμπάο. Για τον λόγο αυτό ο τεχνικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» θεωρείται δεδομένο ότι θα προβεί σε μαζικό rotation στην ενδεκάδα, αφενός για να τη φρεσκάρει και αφετέρου για να ξεκουράσει παίκτες κλειδιά ενόψει του ιστορικού αγώνα της Πέμπτης.

Ενδέχεται ότι θα προκύψουν αλλαγές σε όλες τις θέσεις. Κατ' αρχάς δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ισπανία θα μείνουν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Αναφερόμαστε στους Μιλάνοφ και Μπερτόλιο.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές επιλογές του προπονητή, αναμένεται ότι θα επαναφέρει κάτω από τα δοκάρια τον Πάρτο, ο οποίος ετοιμάζεται να καταγράψει τη 2η του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα. Στην άμυνα οι Αστίθ και Αρτυματάς είναι επικρατέστεροι, για να καλύψουν τις θέσεις των Μιλάνοφ και Μερκή, ενώ αριστερά οι Λάγο και Ιωάννου έχουν ίσες πιθανότητες.

Στη μεσαία γραμμή ο Μοράις πιθανόν να διατηρηθεί ως ανασταλτικός μέσος, και θα έχει στο πλάι του τον Κάνιας είτε τον Βινίσιους που θα εκτίσει την ποινή του στις επόμενες δύο αγωνιστικές. Στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Βάντερ και Αλωνεύτης, με τους Ντε Καμάργκο και Μπαράλ να έχουν το προβάδισμα, για να αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Για πρώτη νίκη σε ντέρμπι!
Τι κι αν βρισκόμαστε στην 24η αγωνιστική; Ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει σήμερα την πρώτη του νίκη απέναντι σε ομάδα της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην κόστισαν οι βαθμολογικές απώλειες στα μέχρι τώρα ντέρμπι, αλλά από τη στιγμή που μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι, πρέπει η ομάδα να αρχίσει να τα κερδίζει. Αν εξαιρέσουμε το κερδίσμενο «αιώνιο» στον πρώτο γύρο, ο ΑΠΟΕΛ με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου έφερε ισοπαλίες με ΑΕΚ και Απόλλωνα και ηττήθηκε από την ΑΕΛ.

Κοσμοσυρροή στο ΓΣΠ
Μαζικά θα δώσει το παρών του στο σημερινό παιγνίδι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να ανυπομονεί για τον επαναληπτικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο άπαντες αντιλήφθηκαν τη σημασία του ντέρμπι με την ΑΕΛ. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, στο ΓΣΠ θα βρεθούν πέραν των 7-8 χιλιάδων φιλάθλων.

Χθες έκανε και ο Τόμας Κρίστιανσεν κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. «Ευχή μας είναι να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Να έρθουν όλοι οι οπαδοί μας και να υποστηρίξουν την ομάδα σ’ αυτό το δύσκολο παιγνίδι», ήταν το μήνυμα του Δανού τεχνικού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα