Λάρνακα: Αεροψεκασμοί στις αλυκές για τα κουνούπια

Αεροψεκασμούς στην περιοχή των αλυκών για καταπολέμηση των κουνουπιών θα διενεργήσει την Δευτέρα 25 Μαΐου ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, με την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους, θα διενεργήσει τη Δευτέρα 25 Μαΐου από τις 07.30 μέχρι τις 09.30 το πρωί, αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή

των αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών θα είναι η 26η Μαΐου 2015».

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αριθμό εγγραφής FD-1.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο καλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα