Ραντεβού Αναστασιάδη – Ακιντζί στο μακρύδρομο Λήδρας

Συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα θα έχουν το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανασταστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν γύρω στις 11 το πρωί στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και θα περπατήσουν μαζί τόσο στο ελεύθερο κομμάτι του μακρύδρομου, όσο και στο κατεχόμενο.

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα περπατήσουν από 45 λεπτά στην κάθε πλευρά, σε μια προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα ότι και οι δύο επιθυμούν την επανένωση της Κύπρου.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και στη συνέχεια θα περπατήσουν μέχρι το μεγάλο Χάνι ( Μπουγιούκ Χάν) στο κατεχόμενο μέρος και θα πιούν και τον καφέ τους στο καφενείο "Mallia".

Ακολούθως, θα περάσουν στο ελεύθερο μέρος της οδού Λήδρας και θα κάνουν στάση στο καφέ "Χαλαρά" για ένα δεύτερο καφέ.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Αντιστοίχως, ο κ. Ακιντζί θα συνοδεύεται από τον «εκπρόσωπο» του, τον Τ/κ διαπραγματευτή και τον τ/κ “δήμαρχο”Λευκωσίας.

Ως μια συνάντηση με σημαντικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης την περιδιάβαση των Αναστασιάδη – Ακιντζί στον μακρύδρομο Λήδρας.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα από τέτοιες συναντήσεις στέλλονται τα κατάλληλα μηνύματα, ώστε η προσπάθεια που επαναρχίζει τώρα, μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο, να δημιουργήσει τις προοπτικές για ένα θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον» , ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα», του Ράδιο Πρώτο.

Επανέλαβε ότι η συνάντηση είναι καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα και επομένως δεν αναμένεται διαπραγμάτευση ούτε συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών για το κυπριακό. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα μιλήσουν με πολίτες, οι οποίοι θα τους μεταφέρουν τις σκέψεις και τα μηνύματα τους, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα