ΠτΔ: Η Κύπρος δεν χρειάζεται πλέον εγγυήτριες δυνάμεις

Το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται πλέον εγγυήτριες δυνάμεις, έστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως αν η Τουρκία επιθυμεί λύση του Κυπριακού, πρέπει να ακούσει τους Τουρκοκυπρίους.

Υπό τον τίτλο «Δεν θέλουμε επανένωση με χαμένους και κερδισμένους», ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε για άλλη μια φορά ότι με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, τον συνδέει το κοινό όραμα της δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος σημείωσε πως για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της δυσπιστίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, θα προχωρήσουν με τον Μουσταφά Ακιντζί σε κατ' αρχήν σε μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και στη συνέχεια θα περάσουν σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

«Είναι σημαντικό», τόνισε «να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε στην ίδια τροχιά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησης που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη πολύ θετικό, τονίζοντας ότι έγινε η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός.

Ερωτηθείς για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κυπριακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να εξετάσουν αν αυτά που συμφωνούνται μεταξύ των δυο κοινοτήτων συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αρχές, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, δεν βλέπει αρνητικά ο κ. Ακιντζί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εγγυηθεί τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας, αφού οι αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται, θα ισχύσουν για όλους τους πολίτες της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα