Κυβ. Εκπρόσωπος: Λάθος να αμφισβητούμε δημόσια την ΚΔ

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης, αυτό δεν είναι θέμα υπό συζήτηση, δήλωσε κατηγορηματικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είναι πολύ μεγάλο λάθος, υπέδειξε, να δημιουργούμε μόνοι μας θέμα και να αμφισβητούμε δημόσια την Κυπριακή Δημοκρατία, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ.

Έιντε: Δεν αποφασίστηκε η τελική σύνθεση της Διάσκεψης

Ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε νομική γνωμάτευση για

τη διασφάλιση συμμετοχής στη διάσκεψη της Γενεύης της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι μια πάγια θέση δεκαετιών, αμιγώς πολιτική, μετατρέπεται σε νομικό ζήτημα.

Η γνωμάτευση που ζητήθηκε, εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι για να ενισχύσει τις θέσεις και την επιχειρηματολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Συνεχώς, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά γνωματεύσεις επί πολλών πτυχών και θεμάτων, που άπτονται του Κυπριακού.

Άνοιξε θέσεις στην κερκίδα ο Μουσταφά Ακιντζί

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στις 14 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες κατά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ θα υπάρξει από κοινού συνάντηση των κυρίων Αναστασιάδη και Κασουλίδη με τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά. Χθες βράδυ δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν Αναστασιάδης – Τσίπρας, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφτασε στο Ισραήλ, αργά το βράδυ.

Την Κυριακή 11 ή τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου πιθανόν να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής οριστικοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα