Κυπριακό, Brexit και Τουρκία στη συνάντηση ΠτΔ - Ταγιάνι

Για το Brexit, το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, αλλά και για τον ρόλο της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, συζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο ΠτΔ χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης ΕΕ – ΗΒ για το Brexit, κάνοντας λόγο για ευχάριστες εξελίξεις.

Τόνισε, παράλληλα, ότι «προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία

ΕΕ- ΗΒ».

Mε μεγάλη χαρά που καλωσορίζω σήμερα στην Κύπρο τον φίλο @EP_President @Antonio_Tajani με τον οποίο τόσο η Κύπρος, όσο και εγώ προσωπικά, συνδεόμαστε με δεσμούς βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. pic.twitter.com/oVlUkMD7o9

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) 8 Δεκεμβρίου 2017

Σ’ ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΕΚ για την πρόσφατη προκλητική ενέργεια από την τουρκική πλευρά για επιβολή δασμών στα προϊόντα που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον Αντόνιο Ταγιάνι για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Crans Montana.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος επανέλαβε τη στήριξη της ΚΔ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, υποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ότι πρέπει η Τουρκία ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι κρατών – μελών, μεταξύ αυτών και η Κύπρος.

Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΚ για τον ενεργό ρόλο που αναλαμβάνει η ΚΔ στην Ανατολική Μεσόγειο, ως πυλώνας ασφάλειας και ειρήνης.

«Ο ηλιόλουστος καιρός αποδεικνύει και τη θερμή μας υποδοχή», είπε απευθυνόμενος στον Αντόνιο Ταγιάνι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Η επίσημη επίσκεψη του @EP_President Πρόεδρου Ταγιάνι στην Κύπρο επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο των σχέσεων Κύπρου με το ΕΚ» @AnastasiadesCY #TajaniCY #Cyprus pic.twitter.com/aXhINxLuuA

— EPIO in Cyprus (@EP_CYPRUS) 8 Δεκεμβρίου 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα