Ο Μιλόγεβιτς τρελαίνει κόσμο, η Ομόνοια ψάχνει προπονητή

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της προπονητικής του καριέρας απολαμβάνει από χθες βράδυ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρας σε νίκη σε βάρος της Κολονίας με 1-0 και τον έστειλε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η σέρβικη ομάδα ξεκίνησε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της από τον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και συνεχίζει να … ονειρεύεται. Παρεμπιπτόντως, είναι η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε από τόσο νωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και αγωνίζεται ακόμα.

Τι πέτυχε λοιπόν ο Σέρβος τεχνικός στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρας

μέχρι στιγμής; Καταρχάς, απέκλεισε καλύτερες ομάδες στον 3ο και 4ο προκριματικό, τη Σπάρτα Πράγας (με 2 νίκες) και την Κρασνοντάρ, οδήγησε την ομάδα του για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ακολούθως στους «32».

Πώς τα κατάφερε; Με την ατσαλένια άμυνα. Ο Ερυθρός Αστέρας ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με μόλις δυο τέρματα παθητικό και έχοντας τη 2η καλύτερη αμυντική επίδοση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Σκόραρε μόλις τρία γκολ, τα λιγότερα από όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όμως, πραγματικά ποιος ασχολείται. Η έκπληξη μετρά και η ιστορία έγραψε τα πιο πάνω.

Επιπολαιότητα και αποτυχία
Αναπόφευκτα στο κείμενο μπαίνει και η Ομόνοια, που πριν δυο χρόνια πήρε την επιπόλαια και αποτυχημένη απόφαση να αφήσει τον Σέρβο τεχνικό να αποχωρήσει. Γράφτηκε ότι ήταν απόφαση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς λόγω διαφωνίας με τον τότε τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα. Ο χρόνος, όμως, είναι ο καλύτερος κριτής. Ο Νταμπίζας και η Ομόνοια απέτυχαν παταγωδώς και ο Μιλόγεβιτς συνεχίζει να αυξάνει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό παζάρι.

Οι πορείες του Βλάνταν και της Ομόνοιας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Ομόνοια σήμερα αναζητεί τον 4ο προπονητή μετά τον Σέρβο (Κάρβερ, Φρέντμπεργκ, Χριστοδούλου) και αυτός, αφού πρώτα οδήγησε πέρσι τον Πανιώνιο στην Ευρώπη, φέτος γράφει ιστορία με τον Ερυθρό Αστέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα