Κομισιόν προς Ελλάδα: Όσο καθυστερείτε, δεν παίρνετε χρήματα

Παρά την έλλειψη ρευστότητας, η Ελλάδα είναι απίθανο να λάβει χρήματα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε από την Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας,

ο κ. Ντομπρόφσκις χαρακτήρισε περιορισμένη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.

«Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Κυρίως απαιτείται μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τους όρους του προγράμματος και θα εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Επιπλέον, παρατήρησε ότι χωρίς έναν ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας θα γίνει απλά μία εκτίμηση της κατάστασης και θα δοθεί κάποια καθοδήγηση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να αποφασιστεί η εκταμίευση κάποιας δόσης.

Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να περιορίσει τη γραφειοκρατία της, επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει στους πιστωτές της ότι προσπαθεί να βοηθήσει τον εαυτό της.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι «υπάρχει ελπίδα» και ότι η χώρα μπορεί «να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γαλλία: Αποκλείεται σενάριο Grexit

Σε πολιτικό επίπεδο αποκλείεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, κληθείς να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Στο περιθώριο των εαρινών εργασιών του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ επισήμανε επιπλέον ότι θα ήταν επικίνδυνο να υπάρχει η εντύπωση ότι η Ευρώπη επιθυμεί την περαιτέρω εξασθένιση του ευρώ προσθέτοντας ότι αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι η σταθερότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα