Καταχωρήθηκε τρίτη ποινική υπόθεση για στελέχη Τρ.Κύπρου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας καταχωρήθηκε σήμερα το κατηγορητήριο σε σχέση με τη νέα ποινική υπόθεση εναντίον επτά στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, που αφορά την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ,

κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή, Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 18 κατηγορίες για τα αδικήματα που αφορούν τη χειραγώγηση της αγοράς, τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, την πλαστογραφία και την κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο 2010 – 2014.

Η υπόθεση ορίστηκε για παραπομπή σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 16 Φεβρουαρίου στις 8.30 το πρωί.

Πρόκειται για την τρίτη, κατά χρονολογική σειρά, ποινική υπόθεση εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, η διερεύνηση της οποίας έγινε στη βάση έκθεσης της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας Κύπρου, σε αντιδιαστολή με τις άλλες δύο ποινικές υποθέσεις της Τράπεζας που βρίσκονται ήδη ενώπιον του Κακουργιοδικείου και οι οποίες στοιχειοθετήθηκαν στη βάση έκθεσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Σημειώνεται ότι οι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή είναι κατηγορούμενοι και στις άλλες δύο υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα