Εισήγηση για αναστολή ποινικής δίωξης ΦΠΑ από Τμ. Φορολογίας

Σε εισήγηση για προσωρινή αναστολή μερικών μηνών, για να εξεταστεί εκ νέου τόσο το ποσό του κατηγορητηρίου όσο και η πηγή προέλευσης του, προχώρησε το Τμήμα Φορολογίας αναφορικά με υπόθεση για ποινική δίωξη λόγω ΦΠΑ που είδε το φως της δημοσιότητας στον κυπριακό Τύπο.

«Παρόλο που η πρακτική αυτή δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις όταν κριθεί ότι χρειάζεται μια εκ νέου

εξέταση για να διαπιστωθεί ότι τα γεγονότα της υπόθεσης είναι απολύτως ορθά», σημειώνεται σε ανακοίνωση του τμήματος Φορολογίας.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε γενικές γραμμές, το Τμήμα Φορολογίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αναφορικά με τον χειρισμό πιθανών αναστολών που μπορεί να προκύψουν από τη διαδικασία ποινικών διώξεων σχετικά με το ΦΠΑ.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, παρόλο που η απόφαση σε αίτημα για αναστολή ποινικής δίωξης είναι εξ ολοκλήρου αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα, η αρμόδια Μονάδα του Τμήματος Φορολογίας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία της ∆ημοκρατίας στο θέμα αυτό.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κάθε αίτηση για αναστολή της ποινικής δίωξης τυγχάνει ενδελεχούς ανάλυσης στο Τμήμα Φορολογίας και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και εισήγηση για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης», τονίζεται.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το οποίο εξάλλου οδεύει προς ψήφιση από την Ολομέλεια, προβλέπει την αναστολή των ποινικών διώξεων για τους φορολογούμενους που θα ενταχθούν στο σχέδιο αποπληρωμής των φορολογικών τους οφειλών με δόσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα