Καδής:Δεν παραιτούμαι-Ράδιο αρβύλα τα περί διαρροών από πριν

Οι Υπουργοί βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφασίζει αν γίνεται καλή δουλειά και αν πρέπει να παραμείνει ο κάθε Υπουργός. Η στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη είναι αμέριστη προς το πρόσωπό μου", τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Στην παρουσία του στην εκπομπή του Σίγμα, Μεσημέρι και κάτι, ο κ. Καδής χαρακτήρισε ως ατυχέστατο το περιστατικό με την πρόωρη δημοσιοποίηση των θεμάτων των εξετάσεων, ενώ επεσήμανε ότι όλη η προσοχή πλέον θα πρέπει

να επικεντρωθεί στο πώς διαχειριζόμαστε και πώς βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά και πώς θα προχωρήσουμε προς την υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, όπως είπε.

Χαρακτήρισε ως ράδιο αρβύλα τα όσα λέγονται για δήθεν διαρροή θεμάτων από το προηγούμενο Σάββατο, κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται από πουθενά να έχει οποιαδήποτε ισχύ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα όσα καταγγέλλει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, για σύζυγο θεματοθέτη, η οποία, όπως λέει, είναι υποψήφια στις εξετάσεις για τις λίστες διορισίμων, δεν επιβεβαιώνονται σε καμιά περίπτωση. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Γεωργίου να καταθέσει τα στοιχεία που έχει και να είναι σίγουρος ότι θα θέσουμε το συγκεκριμένο άτομο προ των ευθυνών του. Οι θεματοθέτες, είπε, υπογράφουν δήλωση ότι θα διατηρούν εμπιστευτικά τα δεδομένα και ότι δεν έχουν σχέση με κάποιο υποψήφιο, ενώ επεσήμανε ότι μη συμμόρφωση, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που προνοούν οι κανονισμοί που υπάρχουν και τόνισε ότι διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Είπε, μάλιστα, ότι αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί, δεν θα υπήρχε περίπτωση να γίνει τέτοιο λάθος, όπως η πρόωρη δημοσιοποίηση των θεμάτων.

Σε σχέση με την πρόθεση κάποιων να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των εξετάσεων, καθώς έχει διαβουλευθεί τόσο με το τριμελές σώμα που υπάρχει για τον σκοπό αυτό, αλλά και με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα να μην είναι έγκυρες και αξιόπιστες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Κλείνοντας, ενημέρωσε ότι το πόρισμα θα είναι έτοιμο εντός της ερχόμενης εβδομάδας και ο ίδιος θέλει να μείνει μακριά από τοποθετήσεις που μπορεί να επηρεάσουν το πόρισμα αυτό. Όπου προκύπτουν ευθύνες, θα αποδοθούν, αν προκύπτει ανάγκη, θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε πειθαρχικές -ενδεχομένως και ποινικές- έρευνες, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα