Πετράκης: "Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ζωή μας"

Ο πρόεδρος των παλαίμαχων του ΑΠΟΕΛ Πετράκης Χατζηθωμάς μίλησε στο Ράδιο Πρώτο με αφορμή τα 91α γενέθλια του Συλλόγου. Θυμήθηκε και μια ιστορία που δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ, αφού αναδεικνύει τις αντικειμενικές δυσκολίες που πέρασαν οι παλιοί ποδοσφαιριστές στην Κύπρο.

«Οι συνθήκες το '70 στο παλιό ΓΣΠ, θυμάστε ήταν δύσκολες, περάσαμε πολύ δύσκολα χρόνια. Θυμάμαι μια ιστορία

που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήμουν τότε στη 2η ομάδα και μου τρύπησαν τα παπούτσια. Ήρθε ο κ. Γιώργος Σιανής, φροντιστής τότε, και μου είπε τι είναι αυτά τα παπούτσια, θα σε κανονίσω. Θα σου δώσω τα παλιά παπούτσια του Ανδρέα Στυλιανού. Μου τα έδωσε και από τη χαρά μου δεν ξέρω και εγώ πώς πήγα σπίτι με το ποδήλατο. Πήγα στο επόμενο παιχνίδι με τα παπούτσια μου και ο κ. Σιανής θύμωσε και είπε. Τι είναι αυτά τα παπούτσια, τι κάνεις, σου έδωσα καινούργια. Του είπα θα τα φυλάξω και αμέσως τα πήρε τα παλιά και τα πέταξε».

Τι σημαίνει για εσάς ο ΑΠΟΕΛ

«Για εμάς ο ΑΠΟΕΛ είναι η ζωή μας. Παίξαμε τόσα πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα, αλλά και μετά που τελειώσαμε, δεν σταματήσαμε ποτέ να βλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ. Όταν πηγαίνει καλά η ομάδα, πάμε και εμείς καλά».

Για τις τότε συνθήκες όταν αγωνιζόταν

«Παίζαμε για τη φανέλα και δεν είχαμε κανένα οικονομικό κέρδος. Έφτασα το ημιεπαγγελματικό ποδόσφαιρο, που πιάναμε 12 λίρες τη νίκη και οχτώ λίρες την ισοπαλία».

Για τα επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ

«Αυτή η ομάδα πέτυχε κάτι το ανεπανάληπτο. Με το πέρασμα του χρόνου, έγινε η ενδοξότερη ομάδα σε τίτλους και επιτυχίες. Δεν ξέρεις τι να σκεφτείς πώς πήγε αυτή η ομάδα στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ».

Από εδώ και πέρα

«Όταν είσαι στην κορυφή, είναι δύσκολο να παραμείνεις. Η διοίκηση κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Δεν ξεκινήσαμε φέτος καλά, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την αποψινή εκδήλωση

«Σαν παλαίμαχοι, το κάνουμε κάθε χρόνο. Φέτος αποφασίσαμε να το κάνουμε από κοινού με το Σωματείο. Αυτό δείχνει και την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα