«Το περιστατικό εξετάσεων να μην καθυστερήσει εκσυγχρονισμό»

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης θεωρεί το θέμα της δημοσιοποίησης των εξεταστικών δοκιμίων λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων ως πολύ σοβαρό και πιστεύει ότι η έρευνα που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Οι ευθύνες που θα προκύψουν από την έρευνα πρέπει να αποδοθούν άμεσα, για να επανέλθει η ηρεμία στον εκπαιδευτικό κόσμο, αναφέρει σε ανακοίνωση η Συνομοσπονδία.

Παράλληλα,

κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό της πρόωρης δημοσιοποίησης των θεμάτων, το οποίο, αναφέρει, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζει την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών που εκσυγχρονίζει το πεπαλαιωμένο υφιστάμενο σύστημα.

"Ως Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πιστεύουμε ακράδαντα αυτό που διαχρονικά υποστηρίζαμε, ότι το σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών πρέπει να αλλάξει, γιατί το υφιστάμενο δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των παιδιών μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Καλεί, επίσης, τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην υλοποίηση των σχεδιασμών του για το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα