Πρωταθλητής κόμπακ 2017 ο Κωνσταντίνος Αριστοφάνους

Ο διεθνής σκοπευτής του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας Κωνσταντίνος Αριστοφάνους, ήταν ο αθλητής που «έκοψε» πρώτος το νήμα στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ και ανεδείχθη «πρωταθλητής κόμπακ 2017» με 8 βαθμούς ποινής, έναντι 9 β.π. των Κύπρου Κυπριανού της ΣΚΟΛΕΥ και Άγγελου Αβραάμ της ΣΚΟΛΕΜ, που ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Το φετινό πρωτάθλημα στο αγώνισμα του κόμπακ περιλάμβανε 8 αγώνες, από τους

οποίους, για κάθε αθλητή, μέτρησαν τα έξι καλύτερα αποτελέσματα, με το σύστημα των βαθμών ποινής (β.π.), δηλαδή η διαφορά των επιτυχιών κάθε σκοπευτή, από το αποτέλεσμα του νικητή κάθε αγώνα, ο οποίος βαθμολογείται με μηδέν βαθμούς ποινής.

Τέταρτος στην τελική κατάταξη τερμάτισε ο Νεόφυτος Σιαλής της ΣΚΟΑΜ με 12 β.π., όσους συγκέντρωσε και ο Χάρης Χριστοδουλίδης του ΣΚΟΠΑΦ, που περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, ενώ την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος συμπλήρωσε ο Πέτρος Ιωάννου της ΣΚΟΛΕΥ με 15 β.π. Στην κατηγορία των βετεράνων πρώτευσε ο Κωστάκης Κωνσταντίνου του ΣΚΟΛΑΡ με 49 β.π., ενώ δεύτερος κατετάγη ο Γιάννος Νεοφύτου της ΣΚΟΛΕΥ με 71 β.π. και τρίτος ο Θάνος Έλληνας της ΣΚΟΛΕΜ με 91 β.π. Όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο Δημήτρης Λόρδος της ΣΚΟΑΜ πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των σούπερ βετεράνων (άνω των 65 χρόνων) με 86 β.π., εκεί όπου δεύτερος κατετάγη ο Ευάγγελος Καραβόλιας της ΣΚΟΛΕΥ με 106 β.π. και τρίτος ο Γιώργος Ευστρατίου της ΣΕΛ με 129 β.π.

Ο δευτεραθλητής Κύπρος Κυπριανού ήταν ο σκοπευτής που πέτυχε τις περισσότερες πρώτες νίκες στο πρωτάθλημα, αφού κέρδισε τους τρεις από τους οκτώ αγώνες της χρονιάς. Δυο πρώτες νίκες πέτυχε και ο πρωταθλητής Κωνσταντίνος Αριστοφάνους, ενώ από μια νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι Άγγελος Αβραάμ, Νεόφυτος Σιαλής και Πέτρος Ιωάννου. Ο Κύπρος Κυπριανού κέρδισε τους αγώνες για το «Κύπελλο Αμμοχώστου», το «Κύπελλο Πάφου» και το «Κύπελλο Λευκωσίας» και ο Κωνσταντίνος Αριστοφάνους το «Κύπελλο Κερύνειας» και το «Κύπελλο Παραλιμνίου». Ο Άγγελος Αβραάμ ήταν ο νικητής στο «Κύπελλο Λάρνακας», ο Νεόφυτος Σιαλής στο «Κύπελλο Λεμεσού» και ο Πέτρος Ιωάννου στους «Παγκύπριους Διασωματειακούς Αγώνες».

Τα έπαθλα στους πρωταθλητές θα απονεμηθούν στην ετήσια τελετή βράβευσης της ΣΚΟΚ, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα