Ιτούδης: «Τίποτα δε χαρίζεται στη ζωή»

Σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο του τελικού με την Φενέρμπαχτσε, ενώ αποκάλυψε τι είπε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Παράλληλα, εξέφρασε τα συναισθήματά του για την κατάκτηση της Euroleague και την στήριξη των φιλάθλων της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στο Arena

fm:

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Ένιωσα δικαιωμένος. Ήταν δικαίωση για πολλούς ανθρώπους. Απέναντι ήταν ένας τεράστιος προπονητής και μια τεράστια ομάδα με 13.000 φίλους της στο γήπεδο. 8 χρόνια περίμενε ο πρόεδρος. Νιώθω περήφανος γιατί παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Νιώθω περήφανος γιατί παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, είχαμε σταθερότητα, ομοιογένεια και υγεία στα αποδυτήρια. Αυτός είναι ο τρόπος να κατακτάς το οτιδήποτε. Πρέπει να υπάρχει χημεία και καλή ατμόσφαιρα».

Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο: «Είπαμε στα αποδυτήρια ότι τίποτα δεν τελείωσε παρά τη διαφορά. Δείξαμε αποφασιστικότητα. Ήμασταν ήρεμοι και αποφασισμένοι στην παράταση και κερδίσαμε δίκαια. Δεν υπάρχει το "φοβηθήκαμε" στο λεξιλόγιο μου. Όποιος φοβάται γίνεται στρατηγός μετά τον πόλεμο».

Για την στήριξη της Θεσσαλονίκης: «Ευχαριστώ τη Θεσσαλονίκη για τα χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπου με τους οποίους δουλέψουμε μαζί και μου έστειλαν τη θετική τους ενέργεια. Η αύρα που μου έστειλαν ήταν».

Για την φάση με τον Ομπράντοβιτς: «Σε ύφος φιλικό ψιθύρισα στο τέλος στο αυτί του Ζέλικο ότι ένα μεγάλο μέρος όλου αυτού το οφείλω στον Ομπράντοβιτς. Θα ήμουν αχάριστος αν δεν το έκανα. Ευχαριστώ και την οικογένεια Γιαννακόπουλου για όλα αυτά τα χρόνια».

Για το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ: «Έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο και στο σύντομο μέλλον θα έχουμε κάτι επίσημο να πούμε. Το άμεσο μέλλον είναι τώρα γιατί έχουμε τελικό πρωταθλήματος και πρέπει να αλλάξουμε το τσιπ».

Τέλος, έκλεισε λέγοντας: «Τίποτα δε χαρίζεται στη ζωή. Κερδίζεται με έντιμη προσπάθεια και δουλειά. Είναι πολύ γλυκιά η ανταμοιβή όταν έρχεται η δικαίωση μετά από υπομονή και επιμονή»

Keywords
Τυχαία Θέματα