Ιράν: Καταδίκασαν σε θάνατο καθηγητή χωρίς καν δίκη

Τεράστια πρόκληση κατά των δημοκρατικών αρχών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε αντίληψης περί απόδοσης δικαιοσύνης, από το Ιράν. Καταδικάζουν σε θάνατο καθηγητή σε Βελγικό Πανεπιστήμιο χωρίς καν να γίνει δίκη, βασισμένοι σε υποψίες.

Ο Ahmadreza Djalali είναι καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του Βελγίου και έχει καταδικαστεί σε θάνατο από το Ιράν, με την υποψία για κατασκοπεία. Ο Ahmadreza Djalali, είναι Ιρανός και διδάσκει ως καθηγητής στο Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ο καθηγητήσε συνελήφθη

τον Απρίλιο του 2016 σε μια επίσκεψη του στο Ιράν για να δει την οικογένειά του. Όπως ενημερώνει το πανεπιστήμιό του, η εκτέλεσή του θα γίνει σε δυο εβδομάδες.

Η οικογένεια και οι συνάδελφοι του Dr Djalali’s κράτησαν μέχρι τώρα κλειστό το στόμα τους, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και να αποτρέψουν την απόφαση. Ωστόσο μόλις επισημοποιήθηκε η απόφαση για τη θανατική ποινή, αποφάσισαν να μιλήσουν ανοικτά για το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής δεν είχε ούτε δίκη ούτε καν το δικαίωμα εκπροσώπησης από δικηγόρο.

Συνάδελφοι του καθηγητή αναφέρουν: “Είναι ένα καθηγητής ο οποίος παράγει σημαντικό ανθρωπιστικό έργο και τώρα τον καταδικάζουν σε θάνατο χωρίς καν το αυτονόητο της δίκαιης δίκης. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα πρέπει όλοι να αντιδράσουμε έντονα".

"Δεν έκανε τίποτα κακό, δεν τον ενδιαφέρει καν η πολιτική, δεν έκανε τίποτα ενάντια στις Ιρανικές αρχές", αναφέρουν με αγανάκτηση οι δικοί του άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα