ΑΕΚ: Η ώρα της αλήθειας

Μόνο η νίκη θα αφήσει ικανοποιημένους τους «κιτρινοπράσινους» στο δύσκολο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ
-----------------------------------------------------------------------------

Τα ψέματα τελείωσαν. Η ΑΕΚ σήμερα το απόγευμα (16:00) θα αναμετρηθεί με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και έχει ως στόχο μόνο τη νίκη, για να μειώσει στο -2 και να μπεί δυναμικά ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Με ήττα η διαφορά

θα αυξηθεί στο -8 , ενώ με ισοπαλία θα παραμείνει η διαφορά στους πέντε βαθμούς. Τα πράγματα είναι απλά. Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την ομάδα της Λάρνακας. Αυτήν τη φορά δεν θέλουν μόνο τη νίκη, αλλά επιβάλλεται να την πάρουν, εάν θέλουν να παραμείνουν μέσα στον μεγάλο τους στόχο. Εάν τα καταφέρουν, τότε θα τους βγάλει ακόμη πιο δυνατούς. Αυτό είναι ξεκάθαρο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και σε όλους στην ΑΕΚ. Η ουσία όμως είναι, αυτή η αποφασιστικότητα και η θέληση να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν απέναντι σε έναν ΑΠΟΕΛ που θα έχει τη στήριξη των χιλιάδων φίλων του και την ευκαιρία που θα έχει για να ξεφύγει, όμως από την άλλη η ΑΕΚ θα έχει το ισχυρό κίνητρο για να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι παραμένει δυνατή και ισχυρή για να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δεν θα είναι μόνη
Η ΑΕΚ στη δύσκολή της αποστολή στη Λευκωσία δεν θα είναι μόνη. Οι φίλοι της θα έρθουν στη Λευκωσία για να τη στηρίξουν και να τη σπρώξουν στη νίκη. Σίγουρα, αριθμητικά, θα είναι λιγότεροι από αυτούς του ΑΠΟΕΛ, όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Το έπραξε και άλλες φορές. Υπολογίζεται ότι πέραν των χίλιων φίλων της (δεν θα υπάρχουν εισιτήρια στο γήπεδο, έτσι η προσέλευσή τους υπολογίστηκε σύμφωνα με τη χθεσινή προπώληση των εισιτηρίων), θα είναι στη βόρεια κερκίδα του Γ.Σ.Π. Έτσι οι ΑΕΚτζήδες θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν το πάθος και τη θέληση για τη νίκη στους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πίστη και αισιοδοξία ότι θα δουν την ΑΕΚ εμψυχωμένη και στο τέλος θα πανηγυρίσουν όλοι μαζί την πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα.

Το πιθανό σχήμα
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, κ. Ιδιάκεθ, πολύ πιθανόν να παρατάξει τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Κάτω από τα δοκάρια τον Μίνιο. Στην άμυνα θα είναι οι Καταλά, Μουρίγιο και Μόισοφ. Στη μεσοαμυντική γραμμή οι Γκαρίδο, Λαρένα, Λαμπάν και Ορτίθ. Στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Τέτε, Τρισκόφσκι, και ο Τολμές που θα κάνει ντεμπούτο θα είναι προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης. Αν τελικά δεν είναι αυτό το σχήμα, τότε θέση στην αρχική ενδεκάδα θα διεκδικήσουν οι Μπόλιεβιτς, Μυτίδης (που θα είναι στην αποστολή με την επιστροφή του), όπως και οι Χαραλαμπίδης, Χαραλάμπους, Μαλόκου και Τρουγιόλς, που ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Το θετικό για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, πέρα από τη γνωστή απουσία του Τομάς. Έτσι, όπως αναφέραμε, έχει πολλές επιλογές είτε για το πώς θα παρατάξει την ομάδα ή τις αλλαγές που θα κάνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι ποιοι θα αγωνιστούν αλλά αυτοί που θα ριχθούν στη «μάχη» να τα δώσουν όλα για όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα