Νίκη για να βγει… κερδισμένη (και) στο ντέρμπι

Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ οι «πράσινοι» πρέπει να κάνουν το καθήκον τους στο Τσίρειο
-----------------------------------------------------------------------------

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα επιδιώξει η Ομόνοια στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη (18:00, Cytavision Sports 2), ώστε να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ, το οποίο θα προηγηθεί και ασφαλώς

οι «πράσινοι» θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του. Με μια επιτυχία σήμερα, καθώς και μια τρίτη συνεχόμενη στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΖ την επόμενη αγωνιστική, η Ομόνοια θα είναι σε θέση να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται πριν αρχίσει η ίδια τη σειρά των δικών της ντέρμπι…

Βέβαια, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο ντέρμπι του ΓΣΠ, οι «πράσινοι» πρέπει να κάνουν το καθήκον τους πρώτα-πρώτα για να μπορούν να εκμεταλλευτούν το κάθε αποτέλεσμα. Η ομάδα του Τζον Κάρβερ είναι το φαβορί, όμως πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο περνώντας νικηφόρα από το Τσίρειο. Ο αντίπαλος βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, παλεύει για να ξεφύγει από τη ζώνη των ουραγών κι έτσι αναμένεται να τα δώσει όλα για να αποκομίσει βαθμολογικό όφελος.
Όμως το αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο εξαρτάται από την ίδια την Ομόνοια, η οποία αν αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών της, τότε εύκολα ή δύσκολα θα βάλει στο σακούλι της τους τρεις βαθμούς. Στην προηγούμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» επικράτησαν με άνεση 3-0 της Ν. Σαλαμίνας σε ένα από τα λίγα παιχνίδια στα οποία διατήρησαν την εστία τους ανέπαφη.

Έτσι, με καλή ψυχολογία, αλλά και ενισχυμένη με τα νέα πρόσωπα που ήλθαν στο «Ηλίας Πούλλος» τον Γενάρη, η Ομόνοια θα κυνηγήσει τη 13η νίκη της στο πρωτάθλημα ώστε να παραμείνει σε τροχιά επίτευξης των στόχων της, που είναι κατά πρώτο λόγο η έξοδος στην Ευρώπη.

Αλλαγές στην ενδεκάδα
Ο Τζον Κάρβερ θα προβεί σε μερικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα, αναγκαστικά ή μη… Κι αυτό επειδή ο Όρσουλιτς έφυγε για την Κορέα με μετεγγραφή, ενώ ο Φλορέσκου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκτός, εξαιτίας ενός προβλήματος στα δόντια του. Ο Άρνασον, ο οποίος είναι μια από τις μετεγγραφές του χειμώνα, αναμένεται να πάρει θέση βασικού αντικαθιστώντας τον Όρσουλιτς. Απ' εκεί και πέρα, εφόσον ο Φλορέσκου δεν μπορέσει τελικά να βοηθήσει, τότε τη θέση του θα πάρει ο Κατελάρης. Στις άλλες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές. Αν θα υπάρξει ακόμη μια αλλαγή στο βασικό σχήμα αυτή θα αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, με τον Κρέσιτς να διεκδικεί θέση από τον Παναγή, ο οποίος έπαιξε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Εκτός πλάνων είναι ο Σοϊλέδης, ενώ ο Κωνσταντινίδης συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή.

Η πιθανή ενδεκάδα
Έτσι, με βάση τα πιο πάνω, η Ομόνοια αναμένεται να παραταχθεί ως ακολούθως το απόγευμα στο Τσίρειο: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Παναγή με τον Κρέιτς να διεκδικεί θέση. Στα άκρα της άμυνας θα παίξουν δεξιά ο Παναγιώτου και αριστερά ο Καρλίτος. Στα στόπερ ο Βύντρα αναμένεται να έχει για πρώτη φορά δίπλα του το νέο απόκτημα Άρνασον.

Στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση δεν θα έχουμε αλλαγές. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελούν οι Κατελάρης, Μαργκάσα και Κλέιτον, ενώ στην επίθεση οι Χριστοφή και Σέρινταν θα κινούνται στα άκρα με τον Ντάρμπισαϊαρ να βρίσκεται στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα