ΑΠΟΕΛ: Με αέρα κορυφής για την εδραίωση

Δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν
------------------------------------------------------------------

Όλα μοιάζουν ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ στο σημερινό ντέρμπι για να πάρει το ζητούμενο και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο του.

Από τη μια η πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σε αντίθεση με την αντίπαλο που είναι στη χειρότερή της φάση από το καλοκαίρι

μέχρι σήμερα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν, αν εξαιρέσουμε την ανετοιμότητα των Βάντερ και Εμπεσίλιο, έχει στη διάθεσή του πάρα πολλές ποιοτικές επιλογές σε κάθε θέση, ώστε να επιλέξει τους 11 καλύτερους. Εδώ προστίθεται και η δύναμη της έδρας. Στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ παραμένει φέτος αήττητος (τελευταία ήττα στο περασμένο πρωτάθλημα από Δόξα) και κατά γενικήν ομολογίαν παίζει με άλλο αέρα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στην εξίσωση μπαίνει και η παρουσία του κόσμου, μιας και οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ ετοιμάζονται για ρεκόρ προσέλευσης στους φετινούς εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος. Στις εξέδρες του ΓΣΠ θα βρεθούν 12 χιλιάδες υποστηριχτές των πρωτοπόρων και η ώθηση που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν θεωρείται δεδομένη.

Ως εκ τούτου, το ζητούμενο είναι οι 11 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στην ενδεκάδα να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να παρουσιαστούν αντάξιοι των απαιτήσεων του αγώνα. Το ότι η αντίπαλος έρχεται στο ΓΣΠ για να παίξει ίσως το τελευταίο της χαρτί για τη διεκδίκηση του τίτλου, είναι κάτι που κάνει διπλά υποψιασμένους τους «γαλαζοκίτρινους». Με όπλο την εμπειρία που διαθέτουν θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν το παιγνίδι με τέτοιο τρόπο, ώστε να το φέρουν στα μέτρα τους. Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας προετοίμασε εντατικά τους ποδοσφαιριστές του, και τους εξήγησε τα πάντα για τον αντίπαλο. Όλοι στον «Αρχάγγελο» δηλώνουν πανέτοιμοι για να πάρουν την πρώτη τους νίκη με αντίπαλο ομάδα της πρώτης τετράδας, ώστε να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας από τη 2η θέση, και παράλληλα να βγάλουν νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου την ΑΕΚ.

Το πιθανό πλάνο
Στα της ενδεκάδας, με δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ κατέρχεται σχεδόν πάνοπλος, ο Τόμας Κρίστιανσεν προβληματίστηκε για τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θα δώσει φανέλα βασικών. Όλα δείχνουν ότι θα εμπιστευτεί τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Αστίθ και Μερκής έχουν το προβάδισμα για να αποτελέσουν τα στόπερ, με τον Ιωάννου να έχει τις δικές του πιθανότητες αφού πραγματοποίησε θετικές εμφανίσεις. Στα άκρα ο Αρτυματάς θα καλύψει εκ νέου την απουσία του Μιλάνοφ, με τον Λάγο να επανέρχεται στην αριστερή πλευρά. Μοράις και Βινίσιους έχουν σίγουρες θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπως και οι Αλωνεύτης-Εφραίμ στις πτέρυγες. Οι Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο και καλούνται να είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα βρουν.

Στο ποδόσφαιρο παίζει τον δικό του ρόλο το βάθος στο ρόστερ και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει σήμερα έναν πολύ ισχυρό πάγκο. Αν για οποιοδήποτε λόγο στραβώσει το παιχνίδι και γενικότερα το πλάνο του Κρίστιανσεν, θα έχει τους Γιαννιώτα, Βάντερ, Μπερτόλιο, Μπαράλ, Γιαμπερέ, Κάνιας στον πάγκο για να διορθώσει την όλη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα