Η τρομοκρατία πρέπει να παταχθεί «σε όλες τις μορφές της»

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, κατά την πρώτη επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της νέας κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο στρατηγός ΜακΜάστερ επισκέφθηκε την προηγουμένη την Καμπούλ, όπου άφησε να γίνει σαφές ότι η Ουάσινγκτον υιοθετεί σκληρότερη στάση έναντι του Πακιστάν, το οποίο ορισμένοι χαρακτηρίζουν έναν αναξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψή του στην Καμπούλ σημειώθηκε

τέσσερεις ημέρες μετά τη ρίψη της ισχυρότερης συμβατικής βόμβας που έχει στο οπλοστάσιό του ο αμερικανικός στρατός στο ανατολικό Αφγανιστάν, εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ο στρατηγός ΜακΜάστερ χαιρέτισε τη δημοκρατική και οικονομική πρόοδο του Πακιστάν και υπογράμμισε την ανάγκη η πακιστανική κυβέρνηση να επιτεθεί εναντίον της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ.

Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες του Σαρίφ ανέφεραν σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα πως «ο στρατηγός ΜακΜάστερ (...) διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι η νέα (σ.σ. αμερικανική) κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να (...) συνεργαστεί με το Πακιστάν, για να επιτευχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο Αφγανιστάν και την περιοχή».

Σύμφωνα, εξάλλου, με την πακιστανική κυβέρνηση, τον ΜακΜάστερ συνόδευε η Λίσα Κέρτις, μια συντηρητική ειδικός, η οποία τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης πιο σκληρής στάσης έναντι του Πακιστάν. Η Κέρτις έχει ήδη επιλεγεί σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ για να αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος της Νότιας Ασίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Εκτός του πρωθυπουργού Σαρίφ, ο ΜακΜάστερ συναντήθηκε με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Πακιστάν, τον στρατηγό Καμάρ Τζαβέντ Μπάτζουα, καθώς και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα