Με Κριστιάνο για το back to back (video)

Ο απόλυτος σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα διαιτητικό λάθος έστειλαν την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Champions League. Ο Πορτογάλος άσος με χατ τρικ έφτασε τα 100 γκολ στη διοργάνωση και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «μερένγκες» στην παράταση εις βάρος της Μπάγερν με 4-2. Οι Βαυαροί, που είχαν ηττηθεί στον πρώτο προημιτελικό στο Μόναχο με 2-1, κατάφεραν

να οδηγήσουν το ματς στο έξτρα ημίωρο, καθώς επικράτησαν με το ίδιο σκορ στην κανονική διάρκεια του ματς, αλλά η αποβολή του Βιδάλ στο 84΄ και το οφσάιντ γκολ του Ρονάλντο στο 105΄ δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν στα ίσια την πρόκριση στην τετράδα.

Παίζοντας με ψυχραιμία και χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα στο ματς η Μπάγερν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 53΄ με το πέναλτι του Λεβαντόφσκι. Ο Κασάι είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Κασεμίρο στον Ρόμπεν, σε μία δύσκολη φάση που «πήρε επάνω του» ο έμπειρος Ούγγρος διαιτητής. Ο αγώνας μετά το 60΄ «άνοιξε», με τη Μπάγερν να ψάχνει πιο έντονα το γκολ της πρόκρισης και τη Ρεάλ Μαδρίτης να προσπαθεί για την ισοφάριση με... φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Οι «μερένγκες» τα κατάφεραν στο 76΄ με το 98ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση, αλλά δεν χάρηκαν παρά μόνο δύο λεπτά, καθώς οι Βαυαροί στο 78΄ ισοφάρισαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα με το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στην 100ή του συμμετοχή με τη Ρεάλ στο Champions League. Η αποβολή του Βιδάλ στο 84΄ (φάουλ στον Ασένσιο) ανάγκασε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να οπισθοχωρήσει και να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς με προφανή στόχο να το στείλει στην παράταση, όπως κι έγινε.

Εκεί όπου η αριθμητική υπεροχή των «μερένγκες» μέτρησε πάρα πολύ. Στο 105΄ ο Ρονάλντο από τη σέντρα του Ράμος ισοφάρισε (2-2), αν και το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο CR7 ήταν μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Μπάγερν. Από κει και πέρα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι «παραδόθηκε άνευ όρων». Στο 110΄ από την ατομική προσπάθεια του Μαρσέλο, ο Ρονάλντο σε άδεια εστία «έγραψε» το 3-2 και δύο λεπτά μετά ο Ασένσιο, αφού «ζάλισε» τον Χούμελς με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ

Keywords
Τυχαία Θέματα