Η αδυναμία στα ντέρμπι παραμένει

ΑΠΟΕΛ
Ενόψει της συνέχειας ο Τόμας Κρίστιανσεν καλείται να βρει την κατάλληλη συνταγή

Με συμπληρωμένες 22 αγωνιστικές, ο ΑΠΟΕΛ παραμένει πρώτος στη βαθμολογία και το παράδοξο είναι πως δεν κέρδισε καμία ομάδα της πρώτης τετράδας. Είναι η μοναδική αδυναμία της ομάδας του Κρίστιανσεν από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, αλλά όπως δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας δεν είναι κάτι που κόστισε.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» από τα λεγόμενα ντέρμπι κέρδισαν μόνο την αιώνια αντίπαλο στον πρώτο γύρο και την Ανόρθωση στο

ΓΣΠ στον δεύτερο γύρο. Στα υπόλοιπα ντέρμπι ηττήθηκαν από την ΑΕΛ στο Τσίρειο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο ΓΣΠ με τον Απόλλωνα, με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και με την ΑΕΚ δύο φορές. Με δεδομένο ότι από τα 14 παιγνίδια που απέμειναν μέχρι το φινάλε, τα 13 θα είναι ντέρμπι για τον ΑΠΟΕΛ, επιβάλλεται όπως ο Τόμας Κρίστιανσεν βρει την κατάλληλη συνταγή για να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκες και συνάμα στην κατάκτηση του τίτλου.

Η μεγάλη αδυναμία που παρουσίασε ως τώρα επιβάλλεται να γίνει πλεονέκτημα, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες υλοποίησης του στόχου στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που προβληματίζει και τον τεχνικό ηγέτη του ΑΠΟΕΛ και μένει να δούμε πώς θα σχεδιάσει και διαχειριστεί τα επόμενα απαιτητικά παιγνίδια που έρχονται.

Μέσα ο Μιλάνοφ, ετοιμάζεται ο Κάνιας
Η προσοχή όλων στον «Αρχάγγελο» επικεντρώθηκε στο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Καρμιώτισσα. Ο στόχος της επιστροφής στις νίκες είναι αυτονόητος. Ο Τόμας Κρίστιανσεν είδε στη χθεσινή προπόνηση τον Μιλάνοφ να προπονείται μετά από καιρό κανονικά και έτσι υπολογίζεται.

Όμως, αναμένεται η ποινή του Βινίσιους, ο οποίος λόγω της άσεμνης χειρονομίας που έκανε στην κερκίδα της ΑΕΚ θα τιμωρηθεί από την αθλητικό δικαστή και θα χάσει σίγουρα κάποια από τα ντέρμπι που ακολουθούν.

Έχοντας ως δεδομένη την τιμωρία, ο Ρότζερ Κάνιας ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο Κολομβιανός είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου. Απ’ εκεί και πέρα πιο έτοιμος και προσαρμοσμένος στην ομάδα είναι ο Σεντρίκ Γιαμπερέ.

Απολογήθηκε ο Βινίσιους
Στους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί στην άσεμνη ενέργεια κατά της εξέδρας των φίλων της ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος απολογήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΑΠΟΕΛ, δίνοντας την εξήγησή του:

«Θέλω να απολογηθώ δημόσια απέναντι στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου γιατί έκανα μια χειρονομία που δεν με τιμά ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα. Ότι και αν συνέβηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έπρεπε να αντιδράσω με αυτόν τον τρόπο. Είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεών μου, όπως έμαθα να κάνω από την μέρα που γεννήθηκα. Θέλω ταυτόχρονα να αναφέρω ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται οι μαύροι ποδοσφαιριστές, θύματα επίθεσης ρατσιστικών συμπεριφορών.

Χθες κάποιοι που βρίσκονταν στην κερκίδα της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά σε μένα με ρατσιστικά χυδαίο τρόπο, κάνοντας ήχους μαϊμούς, ενώ κάποιοι άλλοι δίπλα τους, τους χειροκροτούσαν. Δεν αξίζει σε μια όμορφη χώρα όπως την Κύπρο να έχει ανθρώπους με τέτοια συμπεριφορά από όποια ομάδα και αν προέρχονται».

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί και από την ομάδα, με βάσει τους εσωτερικούς της κανονισμούς.

Συνεχίζει με Γέβριτς
Άμεση ήταν η αντικατατάσταση του Εντουάρντο Πέρες από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Όπως είναι γνωστό ο μέχρι χθες προπονητής τερματοφυλάκων των «γαλαζοκιτρίνων» δέχθηκε πρόταση από την Εθνική Ινδονησίας, την οποία και αποδέχθηκε. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη κινήθηκε άμεσα και συμφώνησε με τον Ντράγκοσλαβ Γέβριτς, ο οποίος επιστρέφει στον «Αρχάγγελο». Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα