Ενέργειες συντήρησης της Διάσκεψης για την Κύπρο

Σε δηλώσεις σχετικά με την Διάσκεψη για την Κύπρο προέβη ο Εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ερωτηθείς για το αν θα λάβει χώρα το Μάρτιο στη Γενεύη η Διάσκεψη για την Κύπρο και τα θέματα στα οποία θα εστιαστεί, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος για

το κυπριακό όρισε αριθμό εβδομαδιαίων συναντήσεων με τους ηγέτες και τις διαπραγματευτικές ομάδες, προφανώς με στόχο να επιστρέψουν στη Γενεύη.

"Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κάποια σημεία στη διάρκεια της τελευταία συνάντησης, οπότε νομίζω δεν αποτελεί έκπληξη ότι θα εστιαστούν σ` αυτά τα σημεία στα οποία δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί".

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς" και τις αναφορές Κυπρίων που δηλώνουν ανήσυχοι με τη ρωσική ανάμειξη, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ είπε:

"Δεν είναι από τα θέματα που μπορώ να σχολιάσω. Διάβασα τον Τύπο σήμερα το πρωί. Πιστεύω υπάρχουν πολλές εικασίες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κάτω από την αποφασιστικότητα και των δύο ηγετών με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για να φτάσουμε σε διευθέτηση", κατέληξε.

Εντωμεταξύ, στη Λευκωσία νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ενόψει της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων την Πέμπτη.

Συναντήσεις Έιντε στην Τουρκία

Μετά την Αθήνα, η Άγκυρα είναι σήμερα ο σταθμός της περιοδείας του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό,`Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, για προετοιμασία της νέας Διάσκεψης. Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει σήμερα και αύριο συναντήσεις με αξιωματούχους του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στην ατζέντα των επαφών του θα βρεθούν η Ασφάλεια και η τουρκική αξίωση για εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών και για Τούρκους πολίτες μετά τη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα