Γολγοθάς η είσοδος σε σχολείο

Γονείς παιδιών με αναπηρίες ζητούν διορθώσεις στις εγκαταστάσεις του κτηρίου
Τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δοθούν λύσεις, δηλώνει ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

Τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν δύο παιδιά με κινητικά προβλήματα σε σχολείο της Λευκωσίας, τη στιγμή που οι γονείς καλούν τις αρμόδιες Αρχές σε ευαισθητοποίηση και, κυρίως, σε άμεση κινητοποίηση για άρση των εμποδίων, που δεν επιτρέπουν την πρόσβασή τους στο κτήριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο SigmaLive, γονείς

παιδιών με αναπηρίες ανέφεραν ότι δίπλα από το δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούν οι μαθητές, υπάρχει ένα άδειο οικόπεδο, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για τους δασκάλους και για τους γονείς των δύο παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο σχολείο.

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, όταν βρέχει, το οικόπεδο μετατρέπεται κυριολεκτικά σε λίμνη, με τους γονείς να παλεύουν για να μεταφέρουν με το τροχοκάθισμα τα παιδιά τους μέσα στο σχολικό κτήριο. Τα προβλήματα για τους γονείς δεν σταματούν εδώ, αφού μετά τον αγώνα που δίνουν για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ο Γολγοθάς συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει ανελκυστήρας
Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους, εδώ και δύο χρόνια έχει εγκριθεί η κατασκευή ανελκυστήρα στο σχολείο για τις ανάγκες των δύο παιδιών. «Μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα», δηλώνει ο ένας εκ των δύο γονιών, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι την ερχόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα, μιας και το παιδί του δυνατόν να μεταφερθεί σε αίθουσα που δεν βρίσκεται στο ισόγειο.

Πέραν της βελτίωσης του χώρου στάθμευσης και της εγκατάστασης του ανελκυστήρα, οι παραπονούμενοι γονείς ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στα πεζοδρόμια και τα σκαλοπάτια του σχολείου, για να μπορούν τα παιδιά να κινούνται με το ηλεκτρικό καρότσι τους και να έχουν πρόσβαση στην καντίνα του σχολείου, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Κινητοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα του ανελκυστήρα, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Αντρέας Μαραγκός ενημέρωσε την ιστοσελίδα «Sigmalive» ότι η μελέτη για την τοποθέτηση ανελκυστήρα έχει προχωρήσει και πως θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός. Ερωτηθείς πότε θα γίνει η τοποθέτησή του, ο κ. Μαραγκός έθεσε ως χρονικό όριο τον Σεπτέμβρη.

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για τον έναν εκ των δύο ανελκυστήρων, οι οποίοι εγκρίθηκαν για να τοποθετηθούν σε σχολεία.
Στο μεταξύ, κατά την έρευνά του, το SigmaLive επικοινώνησε και με τη Διευθύντρια της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας, Άννα Χαραλάμπους, η οποία ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Εφορείας σε συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε νωρίτερα η συζήτηση, η κ. Χαραλάμπους εξήγησε ότι χθες βράδυ θα γίνονταν οι εκλογές για κατάρτιση του Συμβουλίου, κάτι που απαιτείται πριν συζητηθεί το θέμα.

«Η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας είναι σε κινητοποίηση και θα δει το θέμα αμέσως μετά την εκλογή της», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι η συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου είναι άριστη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε επικοινωνία του «Sigmalive» με τον Δήμαρχο Στροβόλου, Αντρέα Παπαχαραλάμπους, αναφέρθηκε πως όποια από τα προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολικά κτήρια εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, θα τεθούν ενώπιον συνάντησης που θα γίνει, επίσης, από βδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα