Για το πρώτο βήμα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου

Οι πρώτες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, ενώ αύριο ο Πλατανιάς

θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ και η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ.

Με την ίδια συνταγή ο Ουζουνίδης
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την καλύτερή του εμφάνιση στα Γιάννενα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει λόγο να αλλάξει πολλά σήμερα στις επιλογές του.

Ο 48χρονος προπονητής θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Νίκο Κουρμπέλη, ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες. Αν αγωνιστεί, θα πάρει τη θέση του Λουντ δίπλα στον Ζέκα, αλλιώς υποψήφιος είναι και ο Ρέις. Ο Μολέντο θα αντικαταστήσει τον τραυματία Τελάντερ και οι υπόλοιποι λογικά θα είναι οι ίδιοι με τους Ζωσιμάδες:

Ο. Βλαχοδήμος στο τέρμα, Χουλτ και Κουλιμπαλί στόπερ, Κουτρουμπής στόπερ, Ζέκα στο κέντρο, Βιγιαφάνιες σε δημιουργικό ρόλο και οι Εμποκού και Κλωναρίδης να πλαισιώνουν τον Μπεργκ.
Υπενθυμίζεται πως πέραν του Τελάντερ, που θα μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εκτός παραμένει και ο Λέτο.

Αποστολή με εκπλήξεις
Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Πάουλο Μπέντο στην αποστολή του Ολυμπιακού για το πρώτο παιγνίδι με τον Ατρόμητο στο "Καραϊσκάκης" (19:30).

Για πρώτη φορά ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε και τους τρεις σέντερ φορ της ομάδας, Ιντέγε, Καρντόσο και Ανσαριφάρντ, κάτι που ίσως σημαίνει πως θα παρατάξει την ομάδα του με δύο επιθετικούς.

Εκτός έμειναν και πάλι οι Εστέμπαν Καμπιάσο και Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ εκτός -προφανώς για λόγους τακτικής και ροτέισον- έμειναν οι Ελιουνούσι, Μάριν, Ντε λα Μπέγια και Ρομαό, όπως και ο άρτι αφιχθείς από το Κόπα Άφρικα, Ντα Κόστα.

Πρόθεση του Μπέντο είναι να χρησιμοποιήσει κυρίως τους λεγόμενους «βασικούς» για να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς και να προχωρήσει σε φρεσκάρισμα της ενδεκάδας το Σάββατο απέναντι στη Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα