Φουλάρουν για Δημοτικές

Τρεις βδομάδες από την κάλπη, φουντώνει η εκλογική μάχη
«Μήνυμα αλλαγής» στη Λεμεσό στέλνει ο Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος εγκαινίασε χθες το εκλογικό του επιτελείο στη συνοικία του Αγίου Νικολάου

Κόμματα και υποψήφιοι «φουλάρουν» τις μηχανές ενόψει της εκλογικής μάχης της 18ης Δεκεμβρίου, μέσα από την οποία θα αναδειχθούν οι νέες αυτοδιοικητικές Αρχές.

Μήνυμα αλλαγής και νίκης στις δημοτικές εκλογές έστειλε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, μιλώντας στα εγκαίνια του

εκλογικού του επιτελείου στη συνοικία του Αγίου Νικόλα. «Απόψε», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, «ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. (…) Είναι καιρός, μετά από 10 χρόνια να δούμε και την ξεχασμένη Λεμεσό. Είναι καιρός να αρχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Για 10 χρόνια φτιάξαμε τη βιτρίνα της Λεμεσού. Έφτασε η ώρα να δούμε και την ουσία», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Δεν θα σταματήσω», τόνισε, «να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, όση λάσπη και αν δεχτώ. Μέχρι τις 18 του Δεκέμβρη οι πολίτες θα μάθουν όλη την αλήθεια για να αποφασίσουν σωστά».

Οι πολίτες της Λεμεσού, ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, αντιλαμβάνονται «τι κρύβεται πίσω από μια πολύ προσεγμένη επικοινωνιακή εικόνα που οικειοποιείται έργα του ιδιωτικού τομέα, έργα του κρατικού και ημικρατικού τομέα, που προσπαθεί να πιστωθεί αποκλειστικά μια προσπάθεια και ένα έργο συλλογικό, και που ταυτόχρονα μεταθέτει τις όποιες ευθύνες για λάθη και παραλείψεις σε άλλους. Μια εικόνα», συνέχισε, «που παρουσιάζει ένα Δήμο σε εξαίρετη οικονομική κατάσταση, τη στιγμή που τον επόμενο χρόνο θα χρειαστεί να δανειστεί, όχι για να κάνει έργα, αλλά για να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις του. Είναι καιρός να αφήσουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μπούμε στα θέματα ουσίας».

Πρόταση διαφάνειας
Η δική μου πρόταση, υπογράμμισε, «δεν είναι μόνο μια πρόταση για τα προβλήματα και την ανάπτυξη της πόλης. Αφορά και κάτι παραπάνω. Είναι μια πρόταση σωστής πολιτικής συμπεριφοράς, διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Σε μια εποχή όπου το πολιτικό μας σύστημα και η τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα ταλανίζονται από φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαπλοκής, οι πολίτες αναμένουν από τα δημόσια πρόσωπα απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες της χρηστής διοίκησης. Και χρηστή διοίκηση», σημείωσε, «είναι η προσήλωση σε καθαρές αρχές, χωρίς εκπτώσεις και αναζήτηση νομικίστικων δικαιολογιών για να καλύψουν παραβίαση των κανόνων πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας.

Και σωστή πολιτική συμπεριφορά σημαίνει όριο θητειών, σημαίνει να μην είσαι υποψήφιος κομματικής συναλλαγής, να μην είσαι υποψήφιος γιατί δεν πρέπει να χάσει το κόμμα σου τη Λεμεσό. Η Λεμεσός δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Η Λεμεσός ανήκει σε εσάς, στους δημότες της», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Είναι καιρός», πρόσθεσε, «να δούμε και την ξεχασμένη Λεμεσό. Είναι καιρός να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή μας. Να δούμε τις γειτονιές που υποβαθμίζονται, το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα νερά της βροχής που μετατρέπουν ολόκληρες γειτονιές σε μικρούς ποταμούς, την έλλειψη αστυνόμευσης, τις ακαθαρσίες στους χώρους πρασίνου, τα υψηλά δημοτικά τέλη, τη μηχανογράφηση του Δήμου και την ανάγκη να υπάρχει αξιόπιστος εσωτερικός έλεγχος, την ενίσχυση και υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Πανδημοτική συγκέντρωση Κ. Κόρτα
Ισχυρό μήνυμα επανεκλογής έδωσαν οι δημότες της Αγλαντζιάς σε πανδημοτική συγκέντρωση στήριξης της υποψηφιότητας του Δημάρχου Κώστα Κόρτα το βράδυ της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ.

Με το σύνθημα «Συνεχίζουμε μαζί!», ο Δήμαρχος Κ. Κόρτας παρουσίασε το έργο που επιτέλεσε και τους στόχους του για τη νέα 5ετία, υπογραμμίζοντας το γνήσιο αυτοδιοικητικό πνεύμα που επικράτησε στην Αγλαντζιά, για να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα και οι επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι των Κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, επισημαίνοντας την επιλογή τους να στηρίξουν τον Κ. Κόρτα, όχι με κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση τη συνεχή, συνεπή μάχιμη παρουσία του στην τοπική κοινωνία και αφουγκραζόμενα τη θέληση των Αγλαντζιωτών.

Ο Δήμαρχος Κ. Κόρτας κάλεσε τους δημότες να μεταφέρουν το μήνυμα σε κάθε σπίτι και κάθε γειτονιά της Αγλαντζιάς για συμμετοχή στις τοπικές εκλογές, στηρίζοντας το έργο και τη σκληρή δουλειά που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με γνώμονα το συμφέρον της Αγλαντζιάς και απορρίπτοντας τις αόριστες υποσχέσεις και τα κούφια οράματα ανθυποψηφίου του, που προβάλλονται τους δύο τελευταίους μήνες σε ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις.

Νέοι στόχοι
Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς παρουσίασε τους στόχους της νέας 5ετίας, δίνοντας έμφαση στη συνέχιση έργων υποδομής που βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης, γιατί, τόνισε, «η Αγλαντζιά είναι μια σύγχρονη πόλη που συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι ο πιο πράσινος και κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητος Δήμος, με παγκύπρια αναγνώριση».

Ο Κ. Κόρτας αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας της Δημοτικής Υπηρεσίας και στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Αγλαντζιάς, κινητοποιώντας τους δημότες, τη νέα γενιά και φορείς και οργανισμούς που εδρεύουν στα δημοτικά όριά του, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κ.ά. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Κ. Κόρτας ζήτησε τη στήριξη των δημοτών ως υπερκομματικός υποψήφιος:

«Για μένα, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ιδεολογία. Ένας συνεχής αγώνας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Συνεπής και μάχιμη παρουσία. Συλλογικότητα. Έργα υποδομής, πρωτοβουλίες και συνεργασίες μαζί με τους δημότες. Έτσι εργάστηκα για 5 χρόνια ως Δήμαρχος. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν κινούμαι ανάμεσά σας, ως ένας απλός δημότης, μαζί με εσάς...».

Συνάντηση Πετρίδη με Συνδέσμους Γονέων
Εν τω μεταξύ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης ζήτησε συνάντηση με τους Συνδέσμους Γονέων όλων των Δημοτικών Σχολείων Αγλαντζιάς. Βασικός στόχος η ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τα θέματα της εκπαίδευσης τα οποία θεωρούνται ως ευαίσθητα και εξαιρετικής σημασίας. Ως εκ τούτου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα: Απογευματινή επιτήρηση μαθητών, θέματα ασφάλειας μαθητών [π.χ. πεζόδρομοι, διαβάσεις πεζών κ.λπ.], Άλλα θέματα και πιθανά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα