Φωτίου: Η Τουρκία να επιδείξει βούληση για βήματα μπροστά

Την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιμείνει στις προσπάθειες εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, επισήμανε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν αλλά ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κύριος παράγοντας στην όλη διαδικασία είναι η Τουρκία, η οποία θα πρέπει να επιδείξει βούληση για να γίνουν βήματα προόδου.

«Ασφαλώς και όλοι έχουμε απογοητευτεί από το αποτέλεσμα της δεύτερης συνάντησης στην Ελβετία, όμως ο στόχος όλων μας, και του ίδιου του ΠτΔ αλλά και του κυπριακού λαού και

της πολιτικής ηγεσίας, παραμένει ο τερματισμός της κατοχής, και του εποικισμού, η επανένωση της πατρίδας μας. Οι διαπραγματεύσεις, όπως έχει ανακοινωθεί, θα συνεχιστούν στη Λευκωσία και ευχόμαστε να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και στο τέλος να πρυτανεύσει εκείνο που όλοι θέλουμε, μια επανενωμένη Κύπρος για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Λατίνους, Μαρωνίτες», υπογράμμισε μιλώντας στο ΚΥΠΕ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από την άλλη, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κύριος παράγοντας σε όλη αυτήν τη διαδικασία είναι η Τουρκία, η κατοχική δύναμη. Γι αυτό και πιστεύω ότι εκεί πρέπει να διαφανεί αν υπάρχει η βούληση για να κάνουμε βήματα μπροστά. Ο ΠτΔ εργάζεται σκληρά και θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα θετικό αποτέλεσμα, για το μεγάλο στόχο της επανένωσης του νησιού», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα