Εξειδικευμένη συνεδρίαση για BlackRock και PIMCO

Την πρόθεσή του για ειδική συνεδρίαση η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς τα όσα αφορούν στην περιβόητη έκθεση της BlackRock για τις κυπριακές τράπεζες αλλά και το ρόλο της PIMCO, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Μιλώντας στο SigmaLive και με αφορμή τα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου που κάνουν λόγο για έγγραφο που απέστειλε η Κεντρική

Τράπεζα στην Επιτροπή Θεσμών, στο οποίο αναφέρεται ότι η BlackRock δεν υπολόγισε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, ο κ. Ζαχαρίου αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αυστηρώς απόρρητο έγγραφο, το οποίο παρέδωσε σε κλειστό φάκελο σε όλα τα μέλη της επιτροπής.

Όπως επισημαίνει, η Επιτροπή ασφαλώς και λαμβάνει υπ' όψιν της τη νέα αυτή πληροφόρηση, η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα είπε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης στις πρόσφατες μαραθώνιες καταθέσεις του ενώπιον των βουλευτών.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο όπου τα πρακτικά των δύο αυτών συνεδριάσεων είναι στο στάδιο της προετοιμασίας, έτσι ώστε όλα τα μέλη να είναι σε θέση να τα μελετήσουν διεξοδικά. Μετά από αυτό, θα συγκληθεί με συλλογική απόφαση των μελών της Επιτροπής εξειδικευμένη συνεδρίαση, στην οποία θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις προκειμένου να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν σε ένα σωστό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το έγγραφο της ΚΤ, που φέρει την υπογραφή του ανώτερου διευθυντή της Διεύθυνσης Εποπτείας Γιάγκου Δημητρίου, αναφέρει πως η συλλογή στοιχείων από τις τράπεζες και ο υπολογισμός των κεφαλαιακών αναγκών δεν ήταν μέσα στους όρους εντολής που έδωσε η αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή, στην εταιρία BlackRock.

Keywords
Τυχαία Θέματα