Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία εργασιών των 27 μελών της ΕΕ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία εργασιών της άτυπης συνόδου των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Μετά την οικογενειακή φωτογραφία, ακολουθεί εντός ολίγου το ανεπίσημο γεύμα και εν συνεχεία, οι ηγέτες θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Μπρατισλάβας.

Στις 17:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρία εργασιών, που θα διαρκέσει δύο ώρες. Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου.

Δηλώσεις Μέρκελ:

Προσερχόμενη σήμερα το πρωί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας,
Μπρατισλάβα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε ότι η ΕΕ βρίσκεται "μπροστά σε μια κρίσιμη κατάσταση. Το ζήτημα είναι να αποδείξουμε με πράξεις ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Το μήνυμα από την Μπρατισλάβα πρέπει να είναι: Θέλουμε να συνεργαστούμε και θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην Ευρώπη".

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, οι τομείς οι οποίοι επιδέχονται βελτίωση είναι η εξωτερική ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η άμυνα, όπως επίσης η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ της Μπρατισλάβας δήλωσε ότι "θέλει να αποδείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να λειτουργεί". Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα είναι να "εξαλείψουμε τις διαφορές".

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα