Έτσι απλά στο +7

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν συνάντησαν δυσκολίες και με γκολ από τους Σωτηρίου και Κάνιας κέρδισαν την ΑΕΛ με 2-0

ΑΠΟΕΛ 2
45+ Σωτηρίου (π.), 48’ Κάνιας
ΑΕΛ 0

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε χθες τα απολύτως απαραίτητα και έφτασε δίκαια σε άλλη μια νίκη, την 21η φετινή. Οι γαλαζοκίτρινοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα, ψάχνοντας μανιωδώς το γκολ,

το οποίο ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τα 11 βήματα με δράστη τον Πιέρο Σωτηρίου που έφτασε στα 18 γκολ.

Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη, με το παρθενικό τέρμα του Κάνιας, βοήθησε τους ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν που ακολούθως έκαναν συντήρηση δυνάμεων, αφού ας μην ξεχνάμε ότι προέρχονταν από τον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο την προηγούμενη Πέμπτη.

Η ΑΕΛ απογοήτευσε, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία της στο ΓΣΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το 90λεπτο, η ομάδα του κ. Διονυσίου δεν δημιούργησε ούτε μια αξιόλογη φάση, μπροστά στην εστία του Βάτερμαν.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν στους 68 βαθμούς και άνοιξαν την ψαλίδα από τη δεύτερη θέση στους επτά βαθμούς, ενώ οι «κίτρινοι» έμειναν στους 52 και στο -7 από την τρίτη προνομιούχα θέση.

Έψαξε περισσότερο το γκολ
Από την αρχή του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομό. Από την άλλη, η ΑΕΛ έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 13’ με τον Μερκή να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Ρομό.

Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση των γαλαζοκιτρίνων γινόταν όλο και πιο έντονη, ενώ η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ώστε να γίνει απειλητική, αφού περιοριζόταν με μακρινές μπαλιές, οι οποίες αναχαιτίζονταν σχετικά εύκολα από τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ. Ο Ρομό στο 32’ και 38’ είπε «όχι» στους Σωτηρίου και Μοράις, αντίστοιχα, ενώ στο 41’ ο κ. Σωτηρίου λανθασμένα δεν υπέδειξε πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή του Αλωνεύτη απο τον Σάσι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γαλαζοκίτρινοι σημάδεψαν για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ρομό με τον Αλωνεύτη αυτήν τη φορά. Η υπέροχή του ΑΠΟΕΛ απέφερε καρπούς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο κ. Σωτηρίου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Κυριάκου. Ο Σωτηρίου που ανέλαβε την εκτέλεσή του ήταν εύστοχος, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

«Κλείδωσε» νωρίς το τρίποντο
Νωρίς-νωρίς στην επανάληψη, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ρότζερ Κάνιας να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, με σουτ μέσα από την περιοχή. Το έργο των γαλαζοκιτρίνων, όπως ήταν φυσιολογικό, έγινε ακόμα πιο εύκολο, αφού απέκτησαν περισσότερη ηρεμία με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με περισσότερη άνεση την μπάλα. Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, αφού συνέχισε να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Βάτερμαν, ο οποίος ήταν απλός θεατής στον αγώνα.

Το πλάνο των προπονητών
Με τέσσερεις αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Τόμας Κρίστιανσεν σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Άντερλεχτ. Ο Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια, Λάγο και Μιλάνοφ στα άκρα της άμυνας και οι Ιωάννου, Μερκής κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μοράις και Κάνιας ως ανασταλτικοί μέσοι, στα «φτερά» οι Γιαννιώτας και Αλωνεύτης, στην κορυφή ο Σωτηρίου και πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπερτόλιο.

Από την άλλη, ο Διονύσης Διονυσίου παρέταξε ακριβώς την ίδια εντεκάδα με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα, αφού ο Σοάρες ξεπέρασε ένα μικροπρόβλημα που τον ταλαιπώρησε μέσα στην εβδομάδα και πήρε φανέλα βασικού. Ο Ρομό κάτω από τα δοκάρια, Μιτρέα και Κυριάκου στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα οι Αϊρόσα και Φορτούνα. Στο κέντρο οι Νικολάου, Σοάρες, Λαφράνς, στις πτέρυγες οι Σάσι και Μέσκα και ο Αρουαμπαρένα στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
10' Κεφαλιά του Σωτηρίου, ο Ρομό έδιωξε σε κόρνερ.
13' Ο Αλωνεύτης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σωτηρίου έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μερκή, ο οποίος από πολύ κοντά σημάδεψε το δοκάρι.
23' Συνδυάστηκαν Λάγο και Σωτηρίου, ο Ισπανός έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνά ψηλά έξω.
28' Έκανε την καλή σέντρα ο Ιωάννου, αλλά ο Σωτηρίου δεν μπόρεσε από κοντά.
32' Παράλληλη μπαλιά του Αλωνεύτη στον Σωτηρίου, που έκανε το πλασέ από διαγώνια θέση, με τον Ρομό να αποκρούει με τα πόδια.
34' Αδύναμο σουτ του Σάσι, έξω.
38' Νέα δύσκολη επέμβαση από τον Ρομό στο σουτ του Μοράις, διώχνοντας την μπάλα με υπερένταση.
41' Λανθασμένα ο κ. Σωτηρίου δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Αλωνεύτη από τον Σάσι μέσα στην περιοχή.
45+1' Δεύτερο δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ. Από κοντά ο Αλωνεύτης έκανε το σουτ, αλλά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.
45+3' Πέναλτι υποδεικνύει ο κ. Σωτηρίου σε χέρι του Κυριάκου εντός περιοχής.
45+4' ΓΚΟΛ 1-0: Εύστοχος ο Πιέρος Σωτηρίου από τα 11 βήματα νικά τον Ρομό και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
48' ΓΚΟΛ 2-0: Με σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΛ, μετά από σέντρα του Μιλάνοφ, ο Κάνιας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ρόμο.
53' Σουτ από τον Αλωνεύτη, ο Ρόμο διώχνει με υπερένταση.
69' Ο Μέσκα έφυγε πίσω από την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
87' Πλασέ του Σωτηρίου πάνω από τον Ρόμο, η μπάλα έφυγε έξω.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (75' Βάντερ), Αλωνεύτης (85' Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο (66' Μπαράλ), Σωτηρίου

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Μιτρέα, Α. Κυριάκου (51' Πίτι), Φορτούνα, Σοάρες (75' Ηλία), Λαφράνς, Νικολάου, Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα (66' Γεωργιάδης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλάνοφ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωτηρίου Λούκας
ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννου Αθηνόδωρος, Εγγλέζου Νίκος, Νικολάου Γιώργος (4ος)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ξάνθου Ανδρέας

Οι δηλώσεις των προπονητών
Ο Τόμας Κρίστιανσεν στις δηλώσεις του στάθηκε στο προβάδισμα που έχει η ομάδα του στη μάχη του τίτλου. Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας ότι η διακοπή θα βοηθήσει. Από την άλλη ο Διονύσης Διονυσίου στάθηκε στη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, τονίζοντας ότι ο ΑΠΟΕΛ δίκαια κέρδισε.

Κρίστιανσεν: «Ήταν σημαντικό μετά την Ευρώπη να επανέλθουμε στο πρωτάθλημα με νίκη. Δεν ήταν εύκολο γιατί είχαμε απέναντι μας μια καλή ομάδα που πήρε ισοπαλία απέναντι στον Απόλλωνα αλλά έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν σημαντικό για το πρωτάθλημα να αυξήσουμε τη διαφορά. Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μου ήταν πολύ καλή, μέχρι το 30λεπτο είχαμε κάποια προβλήματα αλλά από εκεί και έπειτα κυριαρχήσαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε την αποθεραπεία μας τώρα, είναι σημαντικό στις επόμενες μέρες οι ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά, αυτό μας το προσφέρει η διακοπή και αυτός ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε σήμερα και καλή συνέχεια στην ΑΕΛ».

Διονυσίου: «Ήρθαμε στη Λευκωσία, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος, το πρώτο ημίχρονο ήταν όπως τα σχεδιάσαμε. Το καθοριστικό ήταν στο 45' όταν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και αυτό έπρεπε να μας αλλάξει τα πλάνα. Με το που μπήκαμε στο β' ημίχρονο και αλλάξαμε τα πράγματα δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Τα παιδιά προσπάθησαν σε κάποια στιγμή είχαμε και την κατοχή. Συγχαρητήρια στα παιδία, έχουμε οκτώ τελικούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα