Ανανικά παραμύθια, σερβιρισμένα σε κρύο πιάτο...

Προσάρτηση, εισβολή Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές και... κινούμενη άμμος, προκειμένου να εκφοβισθεί ο λαός και να πει «ναι» σε λύση καταστροφής

Αφού αντελήφθησαν ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να εμπιστευθούν την Τουρκία και την εκτρωματική λύση, την οποία διαπραγματεύονται, αφού οι ωραιολογίες και οι προσπάθειές τους να παρουσιάσουν σαν ευλογία μία λύση κατάρας, οι κυβερνώντες επαναφέρουν

τα εκβιαστικά διλήμματα και τα σενάρια τρόμου, σε περίπτωση μη λύσης. Στην ουσία ξανασερβίρουν κρύο, δηλητηριασμένο φαγητό, με το οποίο προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη σκέψη και το φρόνημα του λαού πριν από το δημοψήφισμα του 2004.

Έτσι, σε μία τελευταία έξαρση των εκβιαστικών ισχυρισμών τους, ο Σωκράτης Χάσικος επανέφερε το χρεοκοπημένο «μενού» του «κινδύνου», σε περίπτωση μη λύσης: Οι Τουρκοκύπριοι να εισβάλουν στις ελεύθερες περιοχές και να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους. Στην ουσία, πρόκειται για ένα εκφοβιστικό ξανα-σέρβιρισμα εκείνης της αλήστου μνήμης, μαύρης προπαγάνδας του Νίκου Αναστασιάδη και των ανανικών κύκλων, πως:

Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το σχέδιο Ανάν, οι Τουρκοκύπριοι θα διέφευγαν από τα κατεχόμενα, θα εισήρχοντο κατά χιλιάδες στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και θα απαιτούσαν την επιστροφή των ζυριχικών δικαιωμάτων τους. Με αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί ένα αμιγές τουρκικό κράτος στον Βορρά και ένα μεικτό κράτος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στον Νότο.

Το ίδιο παραμύθι της Χαλιμάς σερβίρεται εκ νέου σήμερα, με την προσθήκη πως οι... επανακάμπτοντες από τις κατεχόμενες περιοχές θα διεκδικήσουν και την κυριότητα των περιουσιών τους.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Σωκράτης Χάσικος έβγαλε και άλλη αρλούμπα από το μπαγιάτικο ανανικό οπλοστάσιό του. Εκφόβισε τους μη πρόσφυγες ότι σε περίπτωση μη λύσης θα κληθούν να φορολογηθούν, προκειμένου να αποζημιώσουν τους πρόσφυγες για τις απώλειες που είχαν από την τουρκική εισβολή!

Τώρα πώς θα γίνει αυτό το τερατούργημα, πώς θα κατοχυρωθεί νομικά και συνταγματικά και πού θα βρουν τα λεφτά οι κουρεμένοι από τον Νίκο Αναστασιάδη, μη πρόσφυγες, για να αποζημιώσουν τους πρόσφυγες, μόνο ο κ. Χάσικος γνωρίζει. Γιατί τα λέει, όμως, και δεν τολμά να τα εφαρμόσει; Κυβέρνηση είναι, ας σπεύσει, αν έχει τα κότσια...

Τέτοιες εκβιαστικές αρλούμπες μόνο από χείλη συναγερμικών μπορεί κανείς να ακούσει. Και ύστερα, κατηγορούν άλλους ως λαϊκιστές και ανεύθυνους. Ας ψάξουν πρώτα στο μαντρί τους και θα βρουν «βουνά» λαϊκισμού και ανευθυνότητας...
Εκδηλώνονται, όμως, και άλλες εκβιαστικές αρλούμπες από πλευράς Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ. Αναμασούν την καραμέλα της προσάρτησης από την Τουρκία των κατεχομένων εδαφών, σε περίπτωση που ο λαός αρνηθεί να αποδεχθεί την τουρκική λύση που διαπραγματεύονται.

Αλλά εκτός από αδίστακτοι εκβιαστές, είναι και αχάμπαροι. Διότι τα κατεχόμενα είναι ήδη προσαρτημένα στην Τουρκία. Διοικητικά, στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά, αποτελούν τμήμα της Τουρκίας. Και το τραγικό είναι πως η ολοκλήρωση της προσάρτησης έγινε πραγματικότητα επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και επί των ημερών της διαχείρισης του εθνικού θέματος από τον Νίκο Αναστασιάδη, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Η μεταφορά νερού από την Τουρκία, οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στα θέματα του ηλεκτρισμού, της ενέργειας και άλλων τομέων μεταξύ ψευδοκράτους- Τουρκίας, το γεγονός ότι περιοχές του ψευδοκράτους, όπου εκτελούνται έργα από την Τουρκία περιέρχονται στην κυριότητα της τουρκικής επικράτειας, είναι απτά ζωντανά παραδείγματα ότι: Ενώ ο Αναστασιάδης ασχολείτο με καφενοκουβέντες με τον Ακιντζί, υπό την κάλυψη αυτού του ψευδοδιαλόγου, η Τουρκία ολοκλήρωνε την προσάρτηση, χωρίς ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να πάρουν είδηση τι συνέβαινε και χωρίς να πράξουν οτιδήποτε. Ούτε μία απλή καταγγελία.

Και το ΑΚΕΛ, γιατί εκφοβίζει τον κυπριακό λαό με την... κινούμενη άμμο; Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως, εάν δεν εξευρεθεί λύση, το Κυπριακό δεν θα είναι το ίδιο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018. «Θα είμαστε σε κινούμενη άμμο, η οποία θα μας καταπιεί», εκφόβισε.

Αλλά, ο κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται σε κινούμενη άμμο από το 1963. Επεβίωσε, όμως, ενός τουρκικού πραξικοπήματος, ενός ανηλεούς τουρκικού βομβαρδισμού, ενός χουντικού πραξικοπήματος, μίας βάρβαρης τουρκικής εισβολής και ενός σχεδίου Ανάν, επειδή είχε την ασπίδα του κράτους του και τη θέληση να αντισταθεί.

Η κινούμενη άμμος θα καταπιεί τον κυπριακό Ελληνισμό, μόλις απωλέσει την ασπίδα του κράτους του, μόλις ο Ελληνισμός αποφασίσει να αυτοκτονήσει και αποδεχθεί λύση των προδιαγραφών με αυτές που συζητούνται σήμερα. Τότε να φοβάται ο Άντρος Κυπριανού την κινούμενη άμμο.

Ο Πρόεδρος και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να σταματήσουν την κινδυνολογία, τις λαϊκίστικες αρλούμπες, τους εκβιασμούς και τα σενάρια τρόμου. Η πολιτική τους έχει καταρρεύσει, ο λαός έχει πλέον συνειδητοποιήσει την εφιαλτική λύση που μαγειρεύουν, και που έχει στόχο να εξυπηρετήσει μόνο τις προσωπικές και κομματικές φιλοσοφίες τους.

Τα ανανικά παραμύθια σερβιρισμένα, μάλιστα, σε κρύο πιάτο δεν έχουν πέραση. Δεν τρομάζουν τον λαό. Ας επικεντρωθούν μονάχα στην εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα φέρει η πολιτική τους. Γιατί με τα εφιαλτικά σενάριά τους, χύνουν νερό στον μύλο των τουρκικών επιδιώξεων...

Keywords
Τυχαία Θέματα